fbpx

IT-infrastruktur med Teleservice

Varför är IT-infrastruktur viktigt? Hur mycket bredband behöver min verksamhet? Vad är VPN, och hur kan det hjälpa mig att jobba på distans? Hur kan jag få wifi-teckning på alla ställen jag behöver?

Dessa frågor älskar vi att besvara, välkommen till Teleservice!

IT-infrastruktur: Tekniska förutsättningar för din verksamhet

Moderna arbetsplatser kräver en välgenomtänkt och driftsäker IT-infrastruktur, med höga krav på tillgängligheten. Tekniken bara måste fungera! 

Teleservice har lång erfarenhet av att hjälpa verksamheter med gedigna tekniska lösningar – allt från det enkla hemmakontoret till större anläggningar med hundratals arbetsstationer.

Fiberkarta, bredband, Teleservice

Det viktigaste – en driftsäker förbindelse

En verksamhets uppkoppling till omvärlden är beroende av en stabil och driftsäker bredbandsanslutning. Teleservice bygger ut, driver och underhåller ett eget bredbandsnät som täcker större delen av södra Skåne. Vi erbjuder fiberanslutning i ett flertal kommuner med möjlighet till mycket hög kapacitet.

När fibernätet inte når hela vägen har vi även andra möjligheter som uppkoppling via kabel-TV eller radiolänk till våra nät. Och vi kan dessutom erbjuda möjligheter till redundans uppkoppling, allt för att säkerställa en så störningsfri uppkoppling som möjligt.

Intern IT-infrastruktur

När uppkopplingen är på plats gäller det att bygga en intern IT-infrastruktur som har kapaciteten som verksamheten behöver – både idag och imorgon. Genom ett robust system laddat med digitalkraft kan du vara säker på att du får all den kompetens som behövs för att bygga en pålitlig och säker infrastruktur.

Bradnvägg

Brandvägg

En modern brandvägg övervakar ständigt datatrafiken i dina nät och är den främsta förutsättningen för att uppnå hög IT-säkerhet. Den skyddar verksamheten både från dataintrång och otillåten använding av IT-infrastruktur.

Switch

Switch

Switchens uppgift är att dirigera trafiken i dina nät, och en modern switch kan hantera flera nät samtidigt. Switchen är en central del i IT-infrastrukturen och fel switch kan vara en stor flaskhals för kapaciteten i IT-miljön.

Nätverksuttag

Nätverksuttag

För att alla enheter ska kunna kommunicera i dina nät behövs nätverksuttag på de rätta platserna. Det är viktigt att inte förlita sig helt på bara wifi till sina enheter och planera placeringen av uttag utifrån verksamhetens framtida behov.

Accesspunkt

Accesspunkter

För mobila enheter är det wifi som gäller och då är det viktigt att tänka igenom hur man rör sig i lokalerna. Rätt placering av trådlösa accesspunkter är en förutsättning för att garantera tillgängligheten för alla enheter.

Fjärråtkomst, IT-infrastruktur

Fjärråtkomst

Enheter som skrivare, datorer eller servrar kan fortfarande behöva kommas åt när man är på resande fot. Då behövs tekniska förutsättningar som tillåter detta, utan att behöva dra ner på säkerheten i IT-miljön.

Lokal server

Lokala server

Med en eller flera lokalservrar kan du tillföra digitala resurser till din arbetsplats och IT-infrastruktur. Det kan handla om beräknings-kapacitet, datalagrings-kapacitet mm. Dessa måste vara tillgängliga för rätt person – i rätt tid.

IT-infrastruktur som tjänst – hyr din utrustning av oss!

Tekniken är i ständig förändring och vi förstår att det ibland kan kännas svårt att hänga med och hela tiden vara uppdaterad med den senaste tekniken. Därför har vi nu vidareutvecklat vårt utbud kring IT-infrastruktur som tjänst. Det innebär att du nu för en låg månadsavgift kan få precis den utrustning och de verktygen du behöver för att skapa en stark och modern IT-miljö.

Wifi som tjänst

Med wifi som tjänst så installerar och konfigurerar vi accesspunkter i dina arbetslokaler. Dessa anpassas till din verksamhets behov med optimal placering och tillgång till de nät som behövs. Vi sköter underhåll och support med möjlighet att ständigt övervaka funktionaliteten.

Switch som tjänst

Med switch som tjänst kan du vara trygg i att du får utrustning anpassad för din verksamhet. Vi sköter driften och underhåll för att säkerställa hög kapacitet och säkerhet. Vid eventuella drifstörningar kan vi snabbt fjärrstyra och se vad som sker för att snabbat åtgärda det.

Brandvägg som tjänst

Med rätt installerad och konfigurerad brandvägg kan du vara säker på att din IT-miljö håller högsta möjliga säkerhet. Med brandvägg som tjänst kan vi snabbt se om någon försöker göra intrång i din IT-infrastruktur och snabbt koppla in rätt resurser för att avfärda försöket.

Vill du komma i kontakt med en säljare?

Ring oss på 0416 - 58 50 20 eller hör av dig direkt till någon av oss här nedan!
Tillsammans tar vi fram en lösning som passar just din verksamhet!

Adrian Hansson

0416-585197

Michael Nilsson

0411-556661

Andreas Björklund

0416-584497

Adam Lindberg

0416-584447

Mattias Röman

0416-585169

Erica Larsdotter

0416-584400

Vill du att vi kontaktar dig?
Lämna dina kontaktuppgifter här!

 

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Läs hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy