fbpx

Molntjänst från Teleservice

Vad är en molntjänst? Hur kan jag lagra min data online? Kan min applikation vara igång dygnet runt? Hur säkerställer jag mitt systems tillgänglighet till kunder runt om i världen?

Dessa frågor älskar vi att besvara, välkommen till Teleservice!

Vadå molntjänst, vad innebär det?

Låt oss reda ut vad en molntjänst innebär. Det är mer populärt än någonsin att prata om ”molnet”. Men egentligen är det inget nytt, det handlar bara om att tekniken har blivit mer tillgänglig. Men vad innebär det med ”molntjänster” då? Jo, det går ut på att användare får tillgång till datorresurser, oftast i form av lagringskapacitet eller beräkningskapacitet – på en dator som någonstans är uppkopplad mot internet. Exakt var denna dator finns, eller om det ens är en riktig dator behöver vi egentligen inte bry oss så mycket om, det viktigaste är att den önskade kapaciteten är tillgänglig.

Vilken typ av molntjänst behöver du?

Rent tekniskt så kan en molntjänst se ut på flera olika sätt. Ett alternativ är att man använder en egen datorserver som man ställer i en datahall (Colocation). Ett annat alternativ är att hyra sin datorkapacitet i form av en virtuell server i vår moderna datahall. Eller så använder du tjänster från till exempel Microsoft och dra nytta av deras enorma datakapacitet i Azure.

Vi kan hjälpa dig att välja!

Med våra skalbara och flexibela lösningar så kan vi rusta din verksamhet med alla fördelar som molnet har att erbjuda. Vi äger, underhåller och driver en toppmodern datahall i Sjöbo, mitt i Skånes hjärta. Här kan vi erbjuda både möjlighet till Colocation eller virtuell server. Om du har större behov så kan vi även erbjuda hela kapaciteten i Microsoft Azure.

Alla molntjänster har sina för- och nackdelar och här nedan kan du läsa lite mer om vad de innebär.

 Molntjänst, virtuell server

Virtuell server

I vår datahall finns serverkluster med stor överkapacitet, det innebär att du kan hyra in dig på en del av denna kapacitet. Fördelarna är att du på ett väldigt enkelt sätt kan ändra mängden kapacitet som behövs och att du själv slipper att investera i en kraftig server. Våra virtuella maskiner har också stor redundans och backup. På så vis kan du känna dig trygg med att din datorkapacitet alltid är tillgänglig för dig.

 Molntjänst, Colocation

Colocation

Med colocation får du möjlighet till att ha din fysiska server i vår toppmoderna serverhall. Här står din utrustning säker, med kraftigt brandskydd och backup-generator vid strömavbrott eller liknande. För ibland kan det finnas tillfällen då det behövs en dedikerad server istället för en delad server, som i virtuell server. Det kan handla om att man har specifika säkerhetsbehov eller mjukvarulicenser som rent av kräver det.

 Molntjänst, Microsoft Azure

Microsoft Azure

Datahallarna som driver Microsofts Azures tjänst är utsprida runt om i världen. Det gör att tjänsten passar ypperligt att använda när din verksamhet behöver kapacitet på många olika platser runt om i världen. Tjänsten är kostnadseffektiv och har många färdiga lösningar för olika behov som underlättar driftsättningen.

Virtuell server

Colocation

Azure

Enkel skalbar kapacitet N N
Utan första investeringskostnader N N
Dedikerad serverhårdvara N
Världsomfattande N
Inbyggd redundans N N

Har du frågor om vår molntjänst?

Känns det rörigt och svårt att veta vilket alternativ du ska undersöka vidare? Det förstår vi. Tänk på att fel investering kan innebära onödigt stora kostnader för din verksamhet. Vi är experter på molntjänster och hostingtjänster och står redo att stödja dig i dina investeringar och ta fram lösningar som ger bästa möjliga resultat för din verksamhet.

IT-företag, molntjänst

Vill du komma i kontakt med en säljare?

Ring oss på 0416 - 58 50 20 eller hör av dig direkt till någon av oss här nedan!
Tillsammans tar vi fram en lösning som passar just din verksamhet!

Adrian Hansson

0416-585197

Michael Nilsson

0411-556661

Andreas Björklund

0416-584497

Adam Lindberg

0416-584447

Mattias Röman

0416-585169

Erica Larsdotter

0416-584400

Vill du att vi kontaktar dig?
Lämna dina kontaktuppgifter här!

 

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Läs hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy