fbpx

Fiber från Teleservice

Med fiber från Teleservice kan du räkna med ett snabbt och stabilt bredband när du vill surfa riktigt snabbt, streama serier eller spela onlinespel. Dessutom erbjuder vi även TV och telefoni via fiber. 

Möjligheterna med fiber från Teleservice

En av de absolut största fördelarna med fiber är den höga kapaciteten av dataöverföring. Vi lever i en tid där vi konsumerar otroliga mängder data och då krävs det också allt högre bredbandshastigheter – och en felfri uppkoppling såklart.

I hushåll där flera personer vill använda internettjänster samtidigt är en snabb uppkoppling ovärderlig.

Kapaciteten från fiber är så pass stor att vi tryggt kan säga att den kommer att vara tillräcklig även långt in i framtiden – för tjänster som ännu inte ens existerar. Den höga hastigheten kan användas för både upp- och nedladdning.

Med din fastighet kopplad till vårt fibernät väntar många möjligheter. Förutom en stabil internetuppkoppling kan du självklart även beställa TV och IP-telefoni från oss via fiber, det är både enkelt och prisvärt.

Varför fiber?

  • En bostad ansluten till vårt fibernät är en framtidssäker bostad och därmed intressantare på bostadsmarknaden.
  • Med fiberteknikens pålitlighet och med Teleservices helhetsansvar för vårt nät kan vi erbjuda en mycket stabil och driftsäker förbindelse.
  • När du vill ha en snabb internet-förbindelse finns det inget som slår fibernätets hastighet och kapacitet.
  • Med vårt öppna fibernät kan du välja många tjänster och abonnemang till priser som tåls att jämföras.
EU-flaggaEuropeiskajordbruksfondenfarg

Teleservice har blivit tilldelade bredbandsstöd i 4 projektområden, finansierat bland annat från EU, för att kunna bygga ut fibernätet på landsbygden. I utbyggnaden gör Teleservice det möjligt för cirka 4400 hushåll i områdena att komma åt höghastighets-internet, TV och flera andra tjänster. Det ger invånarna en möjlighet att välja det bästa av två världar – friheten av att bo och arbeta på landet men att ändå ha kommunikationsmöjligheter som i en stad.

Erbjudande om inkoppling

Med vårt erbjudande och med stöd från Europeiska Unionen samt Post- och telestyrelsen (PTS) kan du rusta din fastighet med fiberanslutning till ett reducerat pris.

Projekt 1 KLART: Röda områden på kartan är klara. Täcker stora delar av Sjöbo kommun och västra Hörby kommun. Slutredovisning i november 2022. I detta projekt har 2 532 anslutningar kopplats upp. Varav 2285 till hushåll med permanentboende, 39 företag och 208 fritidshus. Detta motsvarar 92 % av alla permanentboenden. Total kostnad 150 miljoner varv EU stöd med 82 miljoner.

Projekt 2 KLART: Oranga områden på kartan. Täcker Rödde med omnejd i sydvästra Sjöbo kommun. Slutredovisning gjordes i nov 2021. I detta projekt har 275 anslutningar kopplats upp, varav 236 hushåll med permanentboende. Total kostnad 20,2 miljoner varav Eu stöd med 9,5 miljoner

Projekt 3: Gula områden på kartan. Täcker de västra delarna av Tomelilla kommun. Utbyggnad pågår och beräknas vara klart 2:a kvartalet 2024 med 700 anslutningar.

Projekt 4 KLART: Rosa områden på kartan är klara. Täcker de östra delarna av Tomelilla kommun. Slutredovisning inskickad i november 2023. I detta projekt har 270 anslutningar kopplats upp. Varav 203 till hushåll med permanentboende, 3 företag och 64 fritidshus. Detta motsvarar 79 % av alla permanentboenden. Total kostnad 30 miljoner varv EU stöd med 11,4 miljoner.

Projekt 5: Mörkblå områden på kartan. PTS tilldelat stöd 2021. Beräknas vara klart december 2024. Ca 400 byggnader.

Projekt 6: Lila områden på kartan. PTS tilldelat stöd 2022. Beräknas vara klart december 2025. Ca 100 byggnader.

Projekt 7: Gröna områden på kartan. Eslövs kommun/Region Skåne stöd tilldelat 2023. Beräknas vara klart december 2024. Ca 100 byggnader.

Svarta/bruna områden – områden där stöd ej tilldelats

Fiberutbyggnad på landsbygden i Eslövs kommun

Ca 100 byggnader beräknas vara klart december 2024. Bredbandsstödet finansieras till lika delar av Eslövs kommun och Region Skåne (tilldelat Teleservice 2023).

Läs hela pressmeddelandet hos Eslövs kommun.

Kan jag få fiber? Gör en intresseanmälan!

Din intresseanmälan är inte bidande, men hjälper oss att planera utbyggnaden effektivare. Gör din intresseanmälan redan idag!

Tjänster genom vårt fiber

Vad behöver du i ditt hem? Hos oss kan du få ditt hem uppkopplat med moderna digitala tjänster som passar alla i hemmet.

Bredband, fiber

Bredband

Med bredband från Teleservice surfar du snabbt, stabilt och säkert. Vårt bredbandsnät täcker större delen av sydöstra Skåne – även ute på landsbygden. Vi erbjuder uppkoppling med olika tekniska lösningar, beroende på förutsättningar hos dig.

TV, fiber

TV

Hos oss kan du välja bland ett brett utbud av populära TV-kanaler. Vi är övertygade om att det finns kanaler för allas tycke och smak i hemmet. Koppla samman din nya fina tv-apparat med några av våra högkvalitets-HD-kanaler.

IP-telefoni, fiber

Telefoni

Med hjälp av din bredbandsanslutning kan du utöver att surfa på internet även använda den till att ringa. Säg upp ditt fasta telefonabonnemang och ring till en låg kostnad via ditt bredband istället.

Hur kopplar man in fiber?

Vill du veta mer om hur det går till och vad det innebär att få fiber inkopplat i din bostad?