fbpx

IT-säkerhet med Teleservice

Hur ser jag till att mina medarbetare håller hög IT-säkerhet? Vad händer om någon klickar på fel länk? Hur kan jag säkerställa min data? Hur bra är egentligen min backuplösning? Dessa frågor älskar vi att besvara, välkommen till Teleservice!

IT-säkerhet i en digital värld

Möjligheterna är många i en digital värld. Men det är även riskerna. Och tyvärr är just IT-säkerhet något som ofta kommer i andra hand. Många gånger kommer man på att man behöver det när skadan redan är skedd. Det är enkelt för användare att aktivera tjänster utan att tänka sig för vad det egentligen innebär för IT-sårbarheten.

På Teleservice tar vi IT-säkerhet på största allvar och vi anstränger oss gärna lite extra för att säkerställa att våra kunders IT-miljöer håller hög säkerhet. Vår driftmiljö för servrar är fysiskt säker med lås, larm, brandskydd och strömförsörjning. Dessutom har vi möjlighet att förse kunder med redundans och distribuerad drift.

IT-säkerhet, brandvägg

Next generation firewall

Brandväggen har länge varit en central del i en säker IT-miljö. Med ”next generation” kontrollerar brandväggen var trafiken kommer från och var den är på väg. Den kan också analysera själva datan. Och med hjälp av många olika verktyg identifieras eventuell skadlig kod eller applikationer – och hindrar dessa från att komma in i IT-miljön.

SPAM-filter

SPAM-filter

Med ett modernt, smart och effektivt spamfilter kan man identifiera upp till 99% av skräpposten. Spamfiltret ger dig också verktygen du behöver för att säkerställa att din e-postadress används för rätt typ av kommunikation. Det är guld värt att ha, för idag är det tyvärr vanligt att e-postadresser blir obrukbara på grund av att adressen har fångats upp av olika spamrobotar. 

Antivirus, säkerhet

Antivirus

IT-säkerhet och antivirus hör ihop. Med en antivirus-lösning har du ett extra lager skydd på enhetsnivå. Det innebär att även om någon skadlig programvara skulle ta sig förbi säkerheten i din IT-miljö, så ger antivirusskyddet en extra trygghet. Och med dagens bärbara enheter så är det svårt att garantera att en enhet med känslig information inte ansluts till en mindre säker IT-infrastruktur. Antivirusskydd rekomenderas därför!

Skyddat nätverk

Skyddat nätverk

Vad händer om en främling kopplar in sin enhet på en av nätverksportarna i din lokal? Det är lätt att glömma att säkra upp dessa och då skapa svaghet i sin IT-infrastruktur. Med hjälp av modern teknik kan vi säkerställa att dina enheter får tillgång till det de behöver, men att främmande enheter endast får begränsad åtkomst till dina nät.

Backup

Backup

Backup är en viktig del av IT-säkerhet. Med rätt backup-lösning kan du känna dig trygg med att din data inte försvinner. Här gäller det att tänka igenom behovet för just din verksamhet och planera för oförutsedda händelser och olyckor. Med rätt strategi kan du säkerställa minimal påverkan på den dagliga verksamheten, även om olyckan skulle vara framme.

Smarta enheter

Smarta enheter

I en modern verksamhet används olika slags smarta enheter, eller IoT-enheter som har olika behov av kommunikation. Många av dessa enheter är dessutom trådlösa och kanske även kommunicerar via radio och protokoll. Det är viktigt att dessa inte blir en svag punkt i din totala IT-säkerhet med rätt skyddsåtgärder.

Hur säker är din IT-infrastruktur, egentligen?

Det är otroligt viktigt att hålla på IT-säkerheten! Med den ständiga utvecklingen av ny teknik och möjligheter är det extra viktigt att säkerställa att säkerhetsarbetet hänger med. Vi på Teleservice kan genomföra säkerhetstester och analyser på din infrastruktur. Vi mäter och identifierar svagheter och fastställer eventuella konsekvenser som dessa bidrar med. Genom detaljerade förslag på förbättringsåtgärder laddar vi din verksamhet med digitalkraft.

Sårbarhetsanalys

En sårbarhetsanalys gör dig medveten om svagheter som eventuellt existerar i din IT-infrastruktur. Vi genomför olika typer av tester som visar på hur lätt eller svårt det är att göra olovligt dataintrång och hur dessa kan påverka din verksamhet. Vi sammanställer allt i en rapport med tydliga förslag på förbättringar för din IT-miljö.

Phishing-tester

Phishing-tester avslöjar hur lätt eller svårt det är att komma åt känslig information genom att låtsas vara en riktig frågeställare (person). Den testar dina medarbetares IT-beteende och fastställer om utbildning behövs för att säkerställa att de hanterar bland annat inkomna e-postmeddelanden på ett korrekt sätt.

IT-säkerhet, företag

IT-säkerhet kräver proaktivt arbete

Det är lätt att nedprioritera arbetet med en verksamhets IT-säkerhet. Ofta börjar man inte ta det på allvar förrän efter ett intrång, med potentiella ödesdigra konsekvenser. Med vår hjälp kan du arbeta proaktiv med IT-säkerheten och alltid ligga steget före eventuella hot.

IT-policy

Vi kan hjälpa dig att ta fram en IT-policy för din verksamhet. Den består av förhållningsregler för dina medarbetare att följa med fokus på hög IT-säkerhet. Med gemensam utgångpunkt och beteende för samtliga medarbetare kan stor del av IT-bristerna minimeras.

Business continuity

Med en gedigen ”Business continuity plan” har du ett regelverk och en struktur att luta dig mot om olyckan är framme. Med hjälp av planen kan man förutse potentiella hot som kan uppstå, och hur de involverade ska hantera situationen och säkerställa minimal påverkan på den dagliga verksamhet.

GDPR

Personuppgifter har ett stort värde för olika typer av verksamheter. GDPR, som är ett gemensamt regelverk för verksamheter inom Europa, ställer nu högra krav på hur just personuppgifter ska hanteras. Vi hjälper dig att tänka igenom och ta fram en integritetspolicy som ökar dina kunders tillit till din verksamhet.

Prioritera IT-säkerhet

Glöm inte bort IT-säkerheten! Den som så ofta prioriteras ner, men som tyvärr många gånger inneburit slutet för många verksamheter. Vi hjälper dig gärna att komma igång!

Vill du komma i kontakt med en säljare?

Ring oss på 0416 - 58 50 20 eller hör av dig direkt till någon av oss här nedan!
Tillsammans tar vi fram en lösning som passar just din verksamhet!

Adrian Hansson

0416-585197

Michael Nilsson

0411-556661

Andreas Björklund

0416-584497

Adam Lindberg

0416-584447

Mattias Röman

0416-585169

Erica Larsdotter

0416-584400

Vill du att vi kontaktar dig?
Lämna dina kontaktuppgifter här!

 

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Läs hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy