fbpx

Teleservice firar 50 år!

1973 till 2023 – 50 år av utveckling, glädje och digitalkraft. Att fylla 50 år är stort! Därför har vi firat vårt jubileumsår under hela året – med medarbetare, kunder och samarbetspartners. Vi har bjudit in till events och fester, haft tävlingar, erbjudanden och ställt till med andra överraskningar. Dessutom har vi gjort både film och bok om Teleservice historia! Och självklart fortsätter vi firandet under hela 2023.

Titta på filmen för att få en inblick i Teleservice historia

Magiskt 50-årsfirande med medarbetarna

Jubileumsfest med kunder och samarbetspartners

50 år av teknik, entreprenörsskap och mycket magkänsla

Så växte Teleservice fram

Det var en gång… En man som heter Claes Andersson. Uppväxt på en gård i södra Skåne och alltid med ett stort intresse för teknik och affärer. Redan som tonåring startade han sin första verksamhet. Det hade dock inte så mycket med teknik att göra. Han födde upp kaniner och marsvin och sålde vidare till smådjursbutiker. Och det gick rätt så bra faktiskt, många kaniner blev det. Men djurintresset svalande och nya utmaningar skapades.

Claes intresse för teknik fördjupades snabbt när han gick i gymnasiet och läste en teknisk utbildning. När han senare gjorde lumpen fick han utbildning i radiokommunikation. Efter utbildningen fick han jobb på ett företag i Malmö där han jobbade med att underhålla bankomater. Samtidigt läste han företagsekonomi och extraknäckade med att sälja och reparera TV-apparater hemma i garderoben i lägenheten i Malmö.

En dag nåddes Claes av den överraskande nyheten att hans arbetsplats i Malmö skulle flyttas till Västerås. Claes funderade under några korta sekunder innan han snabbt tog beslutet att inte flytta med. Stora öppna kontorslandskap i storstaden lockade honom nämligen inte nämnvärt. Han bestämde sig istället för att stanna i Skåne och satsa helhjärtat på sitt stora intresse – att reparera TV-apparater.

Så småningom hittade han en fin central lokal i Sjöbo på Västergatan 9, mittemot Teleservice nuvarande huvudkontor på Västergatan 14. Här började han sälja och reparera TV-apparater under dagarna och på kvällarna var han oftast ute och installerade och satte upp antenner ute hos kunder. Att han redan då jobbade hårt är det inget tvivel om.

Framgångssagan fortsätter

Sedan dess har det minst sagt rullat på med kabel-tv-succé, fler butiker, radiokommunikation, bredband, fiberutbyggnad och en rasande utveckling inom IT och utveckling.

År 2017 lämnade Claes över stafettpinnen och vd-rollen till sonen Patrik Andersson, och dottern Petra Lestander gick in som vice vd. Claes är fortfarande ägare och högst delaktig och engagerad i Teleservice fortsatta framgångsresa.

Läs Claes Anderssons bok om Teleservice

I boken tar grundaren Claes Andersson oss med på en fascinerande resa från företagets början 1973 till dagens framgångsrika verksamhet.

Berättelsen om Teleservice är en hyllning till de modiga beslut, de utmaningar som övervanns och de människor som formade företaget. Genom dess sidor får du följa utvecklingen av teknologi, marknader och företagets kultur. Det är en resa som inte bara speglar företagets framsteg, utan också berättar om de värden och mål som har drivit det.

Boken är fylld av insikter, lärdomar och inspirerande historier. Det är en påminnelse om att en idé, oavsett hur liten den verkar, kan växa till något stort – med rätt vision
och engagemang.

Skulle du vilja läsa boken? Välkommen in till våra butiker i Sjöbo och Ystad, där du kan köpa boken. Alla intäkter från boken går oavkortat till vår insamling för SOS barnbyars arbete i Ukraina.