fbpx

Om Teleservice

Vi är ett expansivt IT-företag som alltid ser framtidens digitala möjligheter. Varje dag implementerar vi ny teknik till privat- och företagskunder – med fokus på exemplarisk service och support för våra kunder.

1973 – 2023 – 50 år av utveckling, glädje och digitalkraft

Fira med oss

Att fylla 50 år är stort! Därför kommer vi naturligtvis att fira vårt jubileumsår under hela året – med medarbetare, kunder och samarbetspartners. Vi kommer bjuda in till events och fester, ha tävlingar, erbjudanden och ställa till med andra överraskningar.

Så växte Teleservice fram

Det var en gång… En man som heter Claes Andersson. Uppväxt på en gård i södra Skåne och alltid med ett stort intresse för teknik och affärer. Redan som tonåring startade han sin första verksamhet. Det hade dock inte så mycket med teknik att göra. Han födde upp kaniner och marsvin och sålde vidare till smådjursbutiker. Och det gick rätt så bra faktiskt, många kaniner blev det. Men djurintresset svalande och nya utmaningar skapades.

Claes intresse för teknik fördjupades snabbt när han gick i gymnasiet och läste en teknisk utbildning. När han senare gjorde lumpen fick han utbildning i radiokommunikation. Efter utbildningen fick han jobb på ett företag i Malmö där han jobbade med att underhålla bankomater. Samtidigt läste han företagsekonomi och extraknäckade med att sälja och reparera TV-apparater hemma i garderoben i lägenheten i Malmö.

En dag nåddes Claes av den överraskande nyheten att hans arbetsplats i Malmö skulle flyttas till Västerås. Claes funderade under några korta sekunder innan han snabbt tog beslutet att inte flytta med. Stora öppna kontorslandskap i storstaden lockade honom nämligen inte nämnvärt. Han bestämde sig istället för att stanna i Skåne och satsa helhjärtat på sitt stora intresse – att reparera TV-apparater.

Så småningom hittade han en fin central lokal i Sjöbo på Västergatan 9, mittemot Teleservice nuvarande huvudkontor på Västergatan 14. Här började han sälja och reparera TV-apparater under dagarna och på kvällarna var han oftast ute och installerade och satte upp antenner ute hos kunder. Att han redan då jobbade hårt är det inget tvivel om.

Framgångssagan fortsätter

Sedan dess har det minst sagt rullat på med kabel-tv-succé, fler butiker, radiokommunikation, bredband, fiberutbyggnad och en rasande utveckling inom IT och utveckling.

År 2017 lämnade Claes över stafettpinnen och vd-rollen till sonen Patrik Andersson, och dottern Petra Lestander gick in som vice vd. Claes är fortfarande ägare och högst delaktig och engagerad i Teleservice fortsatta framgångsresa.

Håll dig uppdaterad

Följ oss gärna i våra sociala medier där vi ofta berättar om allt kul som är på gång!

Expansivt IT-företag i södra Skåne

Vi har försett våra kunder med digitalkraft sedan starten år 1973. Då var vi ett enmansföretag som reparerade TV-apparater – idag är vi ett familjeföretag inom IT med över 150 anställda, med kontor i Sjöbo, Ystad och Malmö.

I vår bransch sker det ständigt förändringar, och vi hänger framgångsrikt med. Det tror vi beror mycket på vår vilja att göra allt i vår makt för våra kunder – kombinerat med en enorm nyfikenhet och flexibilitet. Och så har vi alltid gillat att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder.

Affärsområden – IT, bredband och fiber

På Teleservice jobbar vi med tre affärsområden – IT, bredband och fiberutbyggnad. Här erbjuder vi ett heltäckande sortiment av produkter och tjänster.

Vår styrka är att vi har kunskap och kompetens för att arbeta med alla leden, samtidigt som vi har servicen och supporten för att ta ansvar för vårt arbete – hela vägen.

Du hittar oss i Sjöbo, Malmö och Ystad.

Vill du jobba på Teleservice?

Teleservice växer! Vill du också vara med på resan?