fbpx

Fiber även på sommaren

Även mitt i sommaren gräver vi fiber. Flera grävare och tekniker har såklart semester, men vi har ändå ett gäng som är igång och gräver in fiber till våra kunder.

-Det är härligt i värmen, men det är också jobbigt, säger Nick. Han tillhör ett villateam som precis blivit klara med dagens andra ingrävning.

-Det är stor skillnad på förutsättningarna på de olika tomterna. Ibland är det löst och ibland stenhårt i marken. Men med hjälp av våra maskiner brukar det bli väldigt bra. Du ser ju här, det syns nästan ingenting i gräsmattan där vi precis har lagt ner ett rör.

Med en maskin som med hjälp av en plog lägger ett rör 40 cm ner i marken och därefter plattar till blir skadorna väldigt små. Och med jordraketen kan man ta sig under häckar och plattläggning. Allt för att göra en så liten påverkan som möjligt på tomten.

-Bemanningen har varit lägre under veckan, men under nästa vecka kommer flera anläggare tillbaka från semestern och veckan därefter är vi i stort sett uppe i full styrka. Då blir det åka av igen, säger Mats Andersson, en av arbetsledarna.