fbpx

Teleservice hjälper STR med modern telefonilösning

Håkan Björklund, VD för STR service och Anders, företagssäljare på Teleservice.

Allt fler företag väljer att anlita Teleservice när de behöver tjänster inom IT, dokumenthantering, konferensutrustning och telefoni. En av våra senaste kunder är STR – Sveriges Trafikutbildares Riksförbund i Landskrona, som nyligen köpt sin telefonilösning av oss.

Många känner säkert till STR sen man tog sitt körkort. Sedan 1939 är de ett förbund för företag och organisationer som bedriver yrkesmässig förarutbildning och har cirka 750 medlemsföretag som sysselsätter runt 3000 trafiklärare runt om i landet. STR Service AB är förbundets servicebolag som är ansvariga för förbundets kansli och utvecklar och tillhandahåller läromedel och utbildning samt andra produkter och tjänster för medlemmar och andra trafikutbildare.

Ny telefonilösning
På STR Service AB är man precis som på många andra ställen mitt inne i en digitaliseringsperiod. Att läsa körkortsteorin i bokform är inte längre en självklarhet, nu vill många istället lära sig teorin via olika datorprogram och appar. Något annat som också behövde förnyas var företagets telefonilösning på kontoret. Då tog STRs  Service VD kontakt med Teleservice, som han visste var erfarna inom telefoni.
– Teleservice har ett gott rykte och jag har samarbetat med dem sedan många år tillbaka, även när jag jobbat på andra ställen, säger Håkan Björklund, VD för STR service.

Vad är det för telefonilösning ni valt att få levererat från Teleservice?
– Det är en lösning från Teleservice samarbetspartner Telavox som heter Flow. Så nu kör alla våra 36 anställda på kontoret i Landskrona med denna lösning, säger Håkan.

Telefoni, växel, video och chatt samlat i molnbaserad lösning
Flow har allt man behöver för att enkelt kommunicera och samarbeta med kunder och kollegor – telefoni, växel, video och chatt samlat i en molnbaserad lösning. Det är lätt att komma igång och alla kan enkelt använda appen. En annan fördel med denna telefonilösning är att det inte krävs någon hårdvara vilket innebär att man slipper strulig teknik och uppdatering av mjukvara. För användaren är appen navet i hela växeln. Här kopplar man samtal, ser status på kollegor, chattar och mycket mer. Lika enkelt från mobilen som datorn.

Kändes det krångligt att byta telefonilösning?
– Vi trodde att det kanske skulle bli lite krångligt i övergången, men det gick förvånansvärt smidigt faktiskt. Teleservice säljare Anders har sedan dag ett skött affären mycket snyggt – från första mötet tills allt var installerat och klart. Deras egna tekniker var här och installerade allt och sen bara följde vi instruktionerna som vi fått, därefter fungerade allt redan efter fem minuter, säger Håkan.

Årets arbetsgivare 2019
Att STR bryr sig om sin personal är det ingen tvekan om, förra året blev de nämligen utnämnda till årets arbetsgivare 2019. Företaget har jobbat mycket med att skapa delaktighet och förståelse kring alla förändringar de går igenom i samband med digitaliseringen. Dessutom satsar man mycket på friskvård – eget gym på kontoret, och de som vill får gärna låna hem en mountainbike över helgen. Även nya telefonilösningen är främst för de anställdas skull, det är viktigt att det ska vara enkelt att kommunicera med både kollegor och kunder.

Telefoniaffären är klar, allt är på plats och installerat. Men det innebär inte att Teleservice lämnar det här. Nu finns vi tillgängliga för service och support om det skulle uppstå frågor eller funderingar.
– Jag har faktiskt inte haft någon kontakt med supporten än, vilket i och för sig är positivt – det betyder ju att allt fungerar bra, avslutar Håkan Björklund.