fbpx

Teleservice har gjort livet enklare för Motostar

– Att digitalisera har förenklat för både anställda och kunder

När Johan Andersson startade Motostar år 2006 var de två personer som jobbade på företaget och drömmen var att en dag bli en av de stora. Idag har han sju anställda och har minst sagt lyckats att bli en av de största inom branschen. Vi på Teleservice har varit med sedan dag ett och levererat allt Motostar behövt för att växa och ständigt fortsätta utvecklas framgångsrikt.

Internet, datorer, skrivare, kontorsutrustning och systemutveckling
Johan Andersson har kört cross i hela sitt liv, så att starta upp en verksamhet kring det var egentligen ganska självklart. Däremot hade han nog inte riktigt vågat drömma om att hans företag skulle bli så pass stort som det är idag. År 2006 startade han tillsammans med dåvarande ägaren den första butiken och sedan dess har det rullat på i en rasande fart. Idag säljer Motostar motorcyklar för landsväg, cross och enduro, samt kläder och utrustning. Dessutom har de en helt egen verkstad som utför service- och reparationsarbeten och sedan 2009 finns det också en populär och välbesökt webbshop.

”Det kvittar om det är måndagsmorgon eller nyårsafton – Teleservice finns alltid tillgängliga”
Vi på Teleservice är otroligt glada över att få ha hängt med på framgångsresan sedan dagen Motostar öppnade och har sedan dess levererat allt från internet, datorer, skrivare och kontorsutrustning. På senare år har det också blivit mycket fokus webb- och systemutveckling.
En av anledningarna till att jag är en sådan trogen kund är att jag alltid har fått extremt bra service av Teleservice. Det kvittar om det är måndagsmorgon eller på självaste nyårsafton, har jag något som behöver lösas akut så finns de alltid där och det är såklart en enorm trygghet för oss, säger Johan Andersson.

Att digitalisera har förenklat för både anställda och kunder
Eftersom Motostar förutom butiken också har en välbesökt webbshop, så krävs det mycket tekniskt arbete och utveckling för att allt ska flyta på så smidigt som möjligt, för både kunder och anställda.

Alla lösningar bakom måste fungera så att sådant som lagersaldo och andra synkningar mellan olika program stämmer och här har vi också fått professionell hjälp från Teleservice. Jag har berättat vad jag önskar och behöver, sen har det varit en ständig dialog och rådgivning från duktiga utvecklare som efterhand trollat fram lösningarna som krävts, berättar Johan.

Anton Stålhandske jobbar som systemutvecklare på Teleservice och är en av dem som jobbat med digitaliseringen av Motostar.
Det är många företag som sitter med ett antal olika system med spridd data som behöver synkas ihop och automatiseras, och så var fallet även för Motostar. Det vi gjort nu är att vi skapat en lösning som slussar data mellan systemen – ordar som kommer in via webbshoppen slussas tillbaka till affärssystemet osv. Det är en helt automatiserad lösning som sker i bakgrunden och som underlättar jättemycket för personalen på Motostar, berättar Anton Stålhandske, Systemutvecklare på Teleservice.

Nu är snart webbutvecklingen färdig för den här gången och då kanske man kan ana att Johan Andersson är nöjd här?
Nej, bromsa är inte min grej, det är utmaningarna och resan till att nå sina mål som är fantastiskt roligt! Så vi kommer fortsätta att utvecklas och växa. Snart flyttar vi till nya större lokaler ute på Sjöbo Väst och i samband med det kan vi också utöka vårt utbud rätt så rejält, och så har vi ytterligare planer i vår digitaliseringsresa också att ta tag i, säger Johan.

Kommer Teleservice få fortsätta vara med på Motostarts framgångsresa?
Absolut! Det ser jag som en självklarhet, avslutar Johan Andersson.