fbpx

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Filip Svensson jobbar som servicetekniker på Teleservice. Hans huvuduppgift är att åka ut till våra bredbandskunder som gjort en felanmälan, men för Filip handlar hans jobb om mycket mer. Han brinner för att ta hand om våra kunder och att se till så de känner sig nöjda – och allra helst vill han överträffa deras förväntningar.

Tiden går fort när man har roligt och nu har Filip Svensson jobbat på Teleservice i elva år.

Han startade sin karriär med att sommarjobba i Sjöbo-butiken. Därefter skickade han in en spontanansökan med önskan om att börja jobba som säljare. Kort därefter ringde vår ägare Claes Andersson upp honom och erbjöd ett jobb som säljare, med fokus på att sälja fiber, bredbandstjänster samt telefonväxlar. Fast några telefonväxlar hann Filip aldrig börja sälja.

Samtidigt som jag påbörjade min tjänst blev det också en enorm ökning av fiberbeställningar. Så jag fick ganska omgående börja jobba med fiberförsäljning och hantering av alla intresseanmälningar som kom in, berättar Filip Svensson, servicetekniker på Teleservice.

”Plötsligt skulle jag säga till andra vad de skulle göra”
Efter ett intensivt arbete med fiberförsäljningen blev det omorganisation på avdelningarna och i samband med det bytte Filip tjänst och fick ansvar för att hantera och administrera arbetsorderna för servicegruppen.

Det var spännande med en ansvarsroll! Jag var 21 år gammal och skulle nu koordinera jobb till kollegor som var äldre än mig själv. Men det funkade bra och det var en väldigt rolig tid där vi införde nya rutiner och gick från arbetsorder på papper till att få jobben digitalt, direkt i kalendern.

Fiberavdelningen fortsatte att växa och Teleservice installerade fiber på löpande band. I takt med det ökade också behovet av supporten för bredbandsfrågor. Filip som var väl insatt i hur det funkade fick därför rycka in i servicedesk för att svara på kundernas frågor.

Man kan säga att jag bytt roll inom Teleservice efter var jag behövts. Företaget växer ständigt och då skapas också nya roller och jag har tyckt det varit kul med omväxlingen. Jag är väldigt flexibel så det har passat mig bra.

Stormtrivs som servicetekniker
Sedan år 2019 jobbar Filip som servicetekniker. Kundmöten, problemlösning och varierande arbetsdagar gör att han stormtrivs i sin roll. Att jobba som servicetekniker innebär att man jobbar med att lösa våra bredbandskunders felanmälningar. Det kan handla om allt från hjälp med nätverk till tv-inställningar eller installationer. 

Det är väldigt varierande saker vi jobbar med på min avdelning, ingen dag är den andra lik. Ofta får jag också möjlighet till merförsäljning. Ser jag något jag kan förbättra för att underlätta för kunden så säger jag alltid det. Det är väl dels säljaren i mig som ser en möjlighet till försäljning, men jag gör det också för att överträffa kundernas förväntningar genom att föreslå lösningar för dem som de kanske inte ens visste fanns, avslutar Filip Svensson.