fbpx

Därför bör du ha backup av Microsoft 365

Har du också funderat över om du behöver ha en backup av Microsoft 365? Då kan vi berätta för dig att svaret är ja, det behöver du. Det är viktigt för att skydda din verksamhet mot förlust av viktiga data. Med en backup har vi en säker kopia av alla dina dokument, e-postmeddelanden, kontakter och andra viktiga filer. Det gör att vi kan hjälpa dig att återställa allt igen om något oförutsett skulle hända.

Vad är det som kan hända?

En av de största orsakerna till behovet av en backup är den ökade risken för dataintrång och cyberattacker. Med en backup kan du återställa dina data om de blir korrumperade eller raderade av en angripare. En annan anledning till att ha en backup av Microsoft 365 är möjligheten till korruption av datafilerna. Detta kan hända av olika orsaker, såsom programvarufel, maskinvarufel eller helt enkelt mänskliga misstag. Med en backup kan vi enkelt återställa dina data till ett tidigare skede, innan felet inträffade.

Tre vanliga myter om backup av Microsoft 365

1. ”Det ingår backup när jag köper Microsoft 365”

Nej! Microsoft erbjuder inte en backup för sina produkter. Det är upp till dig som användare att sätta upp och hantera en backup-lösning för att skydda din data.

2. ”Det är nog inte så stor risk att något händer, jag chansar utan backup!”

Chansa inte. Förhoppningsvis händer det inget, men OM det gör det så kommer du säkert ångra att du inte var proaktiv och skyddade din verksamhet fullt ut. För visst har du en hemförsäkring eller en bilförsäkring på din bil? Samma tänk kan appliceras när det gäller datan i din verksamhet.

3. ”Mitt företag är för litet för att hackare ska bry sig om det”

Fel. Till stor del sker många intrång genom automatiserade robotar som försöker ta sig in i organisationers IT-system. De tar ingen hänsyn till om det är ett litet eller stort företag. Det är till och med så att man ofta bryr sig mer om lite mindre verksamheter eftersom de vanligtvis inte har samma IT-säkerhet som större verksamheter.

Vill du veta mer om Microsoft 365 och backup-lösningar?

På Teleservice IT-partner har vi lång erfarenhet av Microsoft 365 och backup-lösningar. Självklart hjälper vi gärna dig och ditt företag också! Hör av dig till oss på 0416-58 50 20 eller om du behöver support eller har frågor eller funderingar kring detta.