fbpx

Vi har skapat en attraktivare arbetsmiljö för att rekrytera och behålla våra medarbetare

IT-marknaden är het och konkurrensen om talangerna är stor. På Teleservice tycker vi att den fysiska arbetsmiljön är viktig, både för att behålla och rekrytera nya stjärnor. Därför har vi nu moderniserat och skapat en attraktivare arbetsplats i våra lokaler i Ystad. Och i Malmö har vi flyttat till ett nytt större kontor – med härlig utsikt över hela Öresund.

Ökad flexibilitet med aktivitetsbaserat kontor  
I takt med att företaget växer har vi blivit trångbodda på vårt Ystadkontor. Vi har därför gjort om lokalen och ytorna till ett aktivitetsbaserat kontor, med stor flexibilitet och olika zoner och miljöer för stimulans. Arbetsmässigt gjorde vi förändringen för att utöka antalet arbetsplatser och för att kunna möta en expansion rent fysiskt i lokalen. Samtidigt kändes det viktigt att kunna erbjuda en modern kontorsmiljö som är flexibel för medarbetarnas behov. Vi är alla olika som individer och kan därmed välja den arbetsmiljö som passar en själv bäst för dagen beroende på humör, om man vill sitta ostört eller ska ha ett möte.

Make over av butik och kontor i Ystad
Utseendemässigt har kontor och butik fått nya härliga färger och inslag av ljus träpanel för att mjuka upp och skapa ett modernare intryck. Lokalen har även fått mer tyg för att dämpa ljudnivåerna och skapa en varmare känsla. Vi har också köpt in nya men återbrukade snygga och sköna möbler. Även i butiken har vi tänkt om en del. Vårt kontorsmaterial finns kvar, men hittas nu längre in i butiken och i stället låter vi nu våra produkter och tjänster inom it ta större plats och exponeras bättre.

Experthjälp från place2place
Killarna som drivit projektet är Ola Göransson och Daniel Stridh från place2place, som jobbar med att sälja återbrukad inredning online. Och faktiskt så har båda herrarna ett förflutet inom Teleservice där de arbetade med just kontorsmöbler.

Nytt stort kontor i Hyllie
Lagom tills butik och kontor i Ystad stod färdigt så bestämde vi oss för att lämna vårt kontor i Malmö centrum, för att i stället flytta ut till ett större kontor i Hyllie. Anledningen var att vi även där var trångbodda och behövde göra plats för vår expansion. För att vara en attraktiv arbetsplats är det också viktigt att kunna erbjuda möjlighet till enkel pendling, både kollektivt och med bil.  

Malmökontoret inreddes med samma koncept som i Ystad, även här med hjälp av place2place och endast återbrukade möbler.

Återbrukade möbler känns och ser ut som nya
– Trots att det är begagnade möbler så känns det som nytt, det har blivit väldigt fint här och det känns bra att kunna erbjuda både nya och gamla medarbetare en attraktiv arbetsmiljö, säger Patrik Andersson, VD på Teleservice.

Nästa projekt blir på huvudkontoret i Sjöbo
Det har varit stort fokus på att modernisera och skapa en mer attraktiv arbetsmiljö för medarbetarna i Ystad och Malmö, men hur ser egentligen planerna ut för vårt huvudkontor i Sjöbo?  

– Vi har redan gjort en del renovering och uppfräschning av lokalerna i Sjöbo, såsom nytt stort fikarum och nya konferenslokaler. Det vi gjort i Ystad och Malmö nu är en annan typ av förändring, där vi gått över till aktivitetsbaserade kontor. Det är ett nytt sätt att arbeta och förhålla oss till och innan vi påbörjar något likande i Sjöbo så kommer vi utvärdera resultatet i Ystad och Malmö och fundera på vad vi kan och vill göra där, om vi ska tänka likadant eller annorlunda, säger Patrik Andersson.