fbpx

Varför har Bengt stannat på Teleservice i 35 år?

Vi håller våra medarbetare högt och värderar dem som den viktigaste faktorn bakom företagets framgångar. Det är genom vår personal som vi kan växa och fortsätta utvecklas. Många av våra anställda har varit med länge, i många många år. En av dem är Bengt Schön som jobbat på företaget i över 35 år.

Hej Bengt! Vad är din roll på Teleservice?
Jag är Leveranschef för Dokument och så är jag även Arbetsmiljösamordnare.

Hur länge har du jobbat här?
Jag började på Teleservice juli 1983. Så det är ju över 35 år sen nu…

Vad har du gjort tidigare?
Inget! En gång Teleservice- alltid Teleservice.

Vad är det som gjort att du stannat så länge?
Givetvis så trivs jag ju och det har jag gjort sedan dag ett. Både företaget och branschen utvecklas ständigt, så det är ju inte direkt samma företag eller arbetsuppgifter nu som då. Det är rätt kul, för när jag började så var vi åtta anställda. Då jobbade jag bland annat med att installera telefoner i bilar, reparerade stereor och satte upp TV-antenner. År 1984 började vi med copy (kopieringsmaskiner) och sen dess har det varit mitt område.

Hur ser det ut nu då, har vi fortfarande många copykunder?
Ja det har vi! Vi har cirka 850 avtal på kopieringsmaskiner… Vi levererar till mängder av företag i Sydöstra Skåne – och även till kommuner och skolor osv. Idag levererar vi ju inte bara copy till dessa kunder, utan många av dem har ju en helhetslösning där vi även levererar IT, internet och telefoni.

Vad brinner du för?
Ansvar. För att jag känner att det är den stora biten jag har gentemot kunder och kollegor.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag har ju hobbylantbruk hemma och där lägger jag mycket av min fritid.

Vad betyder Teleservice värderingar för dig?
Om jag ska sammanfatta det så är det så här – är du pigg, enkel och ansvarsfull så är det inte svårt att vara en stolt medarbetare!

Du som varit på företaget i 35 år, vad är den största skillnaden på Teleservice om du jämför då och nu?
För det första så är det ju HELT andra produkter och tjänster vi säljer idag. Men en annan stor skillnad är ju familjekänslan i företaget. När vi var åtta personer som jobbade här hade vi väldigt hög familjekänsla och visste allt om varandra. Idag är vi 140 personer på företaget, utspritt på olika områden och avdelningar. Det är därmed omöjligt att ha samma familjekänsla nu som vi hade då. Däremot skapar vi och känner av familjekänslan avdelningsvis istället. Och vid ett par tillfällen om året (personalmöten, familjedagar, julfester osv.) träffas vi faktiskt alla 140 medarbetare, och då har vi alltid väldigt roligt och trevlig ihop.

Nu har det ju gått bra för oss i över 45 år, vad tror du om Teleservice framtid?
Ja i tio år till kommer det nog fortsätta gå bra iallfall, men sen går jag ju i pension så då får vi se hur det går… Nä skämtosido… Om vi är lika vakna på omvärldens utveckling och fortsätter våga satsa på ny teknik och nya områden, så kommer Teleservice garanterat fortsätta att vara ett mycket framgångsrikt företag.