fbpx

Teleservice utvecklar IT-plattform till Stockholm Stad

nov 8, 2022

Teleservice tillsammans med Ystadföretaget Place2Place har vunnit en upphandling mot Stockholm stad. Det innebär att vi ska utveckla en IT-plattform för internt återbruk av möbler för Stockholm Stad och deras över 40 000 anställda.

Lösningen som Place2Place anlitat Teleservice för att vidareutveckla och anpassa är en molnbaserad IT-plattform med hög användarvänlighet och säkerhet som är tillgänglig dygnet runt för de anställda inom Stockholms stad. Plattformen kommer även att generera informativ och relevant statistik för att stödja verksamheterna i arbetet med att nå sina uppsatta mål.

Många av Teleservice medarbetare blir involverade i projektet

– Det är en häftig affär vi ska vara med att leverera! Det som känns extra kul är att vi utnyttjar flera delar av vår verksamhet. Våra systemutvecklare utvecklar plattformen och i det löpande arbetet kommer vi även att stå för drift och användarsupport. Dessutom ställs det stora krav på informationssäkerhet och där har vi ett gäng medarbetare som är experter inom området och som kommer vara involverade i projektet, berättar Patrik Andersson, vd på Teleservice.

Stolta över att bidra till minskad klimatpåverkan

Teleservice har sedan tidigare ett nära samarbete med bolaget Place2Place, som är Sveriges första digitala marknadsplats för cirkulär inredning och nu står det alltså klart att vi tillsammans vinner en upphandling mot Stockholms stad. Potentialen är stor då fler kommuner kan stå på tur att köpa samma eller liknande tjänst.

– Att få utveckla IT-plattformen är stort och vi känner oss extra stolta över att få vara med och bidra till att Sveriges största kommun kan minska sitt klimatavtryck genom att tillgängliggöra en plattform för begagnade möbler, avslutar Patrik Andersson