fbpx

Teleservice hälsosatsning har gett fantastiska resultat

På Teleservice satsar vi på balans i livet och en hälsosam livsstil. Vi är nämligen rätt säkra på att det genererar starka, friska och engagerade medarbetare. För att uppmuntra till detta erbjöd vi alla våra medarbetare att delta i en hälsoutmaning för att öka medvetenheten kring hälsosam kost och att få till mer rörelse i vardagen. Vi gjorde det också i syfte att öka sammanhållningen – och såklart för ha riktigt roligt på jobbet tillsammans. Nu tio veckor senare var det dags att avsluta utmaningen och kora våra vinnare i utmaningen.

Utmaning med tema rörelse och hälsosam kost

Hälsoutmaningen kickades igång i slutet på september med en inspirationsföreläsning med hälsoprofilen Anna Sparre som kom och föreläste om kost och hur vi kan äta oss friskare. Därefter anmälde sig hela 80 medarbetare till utmaningen.

Utmaningen har gått ut på att i lag tävla i flest antal steg per vecka, för att uppmuntra till rörelse. Samtidigt ville vi öka vår kunskap kring hälsosam kost och därför fick alla också en onlinekurs kring detta som pågick under hela utmaningen. Baserat på kursen har medarbetarna sedan veckovis fått gör små kunskapstest kring kost och hälsa.

Tio veckor senare var det dags att kora våra vinnare

I samband med prisutdelningen bjöds alla medarbetare på en god hälsosam middag och även Anna Sparre var tillbaka för att köra en sista mer fördjupad föreläsning kring kost och hälsa. Många av medarbetarna intygar att de förbättrat sina kostvanor och börjat röra på sig betydligt mer.

Här berättar fyra av deltagarna hur hälsoutmaningen ändrat deras vanor:

”Jag var så taggad att jag startade utmaningen en vecka tidigare och har sedan dess varit enormt principfast. Inte ätit bröd, pasta, kakor, godis eller mejeriprodukter på tio veckor och jag planerar att fortsätta likadant. Dessutom har utmaningen uppmuntrat till ytterligare träning och jag har börjat träna på gym.”

– Henric Larsson

”Jag känner en motivation som jag saknade tidigare! Hälsoutmaningen har varit superbra för mig, den gav en kickstart som jag behövde för att komma i gång med höstens träning. Som lag har vi vår teamskanal som vi kan skriva och peppa i! Själva träningen och kosthållningen går bra tycker jag, man har blivit mer medveten om vad man stoppar i sig och mer angelägen om att samla ihop fler steg.”

– Filip Brynell

”Jag har ändrat min frukost och lunch till nyttigare alternativ. Inget mjöl, socker eller pasta mitt på dagen. Kvällen är dock fortfarande onyttig, men jobbar på det! Är ute och går på lunchen samt att familjen numera ofta är ute och går en runda på kvällen tillsammans. Gått ner några kilo och magen mår bättre.”

– Anders Henriksson

”För min del är jag långt ifrån ledning i antal steg men tycker det fungerar bra med ändrade matvanor och promenader. Gått ner några kilo genom att käka mer sallad och tänka mig noga för innan jag äter något som jag inte bör.”

– Patrik Gustavsson