fbpx

Stefan Setterlund om nya rollen som försäljningschef och varför han stannat på Teleservice i över 30 år

I början av 90-talet klev Stefan Setterlund in i Teleservice-butiken i Sjöbo och började jobba som säljare. Sedan dess har han haft många olika roller inom företaget och varit med om ombyggnader, omorganisationer och en ständig utveckling av Teleservice. Trots varierande arbetsuppgifter och roller genom åren har det alltid funnits en röd tråd genom hans arbete – passionen för försäljning och kundrelationer.

De senaste åren har Stefan jobbat som butikschef, men för bara några månader sedan fick han en helt ny roll på Teleservice och jobbar numera som försäljningschef inom bredband. I den nya rollen ser han framemot att få ta ett helhetsansvar för hela kundupplevelsen inom bredband. Till sin hjälp har han ett team med 15 härliga medarbetare som jobbar med fiber- och internetbeställningar, butiksförsäljning, godsmottagning och support.

Grattis till nya rollen som försäljningschef inom bredband! Hur känns det?

– Bra, jag är mycket förväntansfull! Genom att jag jobbar med och tar ansvar för alla delar inom affärsområdet bredband så får jag nu också en större förståelse för våra kunders helhetsupplevelse med oss. Jag ser mycket fram emot att fortsätta utveckla detta och bygga upp en struktur för ökad försäljning och ännu nöjdare kunder.

Vad är det som är så roligt med försäljning?

– Det jag gillar allra mest med försäljning är mötet med olika människor, att lyssna, förstå och sätta sig in i deras olika behov. Ofta behöver man använda olika sätt att kommunicera på och det tycker jag är intressant. Bäst är det när man lyckas vända negativa kunder till positiva.

Du har personalansvar för 15 medarbetare, hur gör du för att lyckas i chefsrollen?

– Jag tror jag är bra på att se människors styrkor och höja dem. Samtidigt är det viktigt att våga titta på deras utvecklingspotential och hjälpa och vägleda dem till hur de kan bli ännu bättre på sitt jobb. Sen får man inte glömma att det är viktigt att ha kul på jobbet tillsammans också, och det tror jag vi är väldigt bra på i min grupp.

Hur gör du själv för att fortsätta utvecklas?

– Jag är noggrann med att ta vara på varje arbetsdag och verkligen prestera något resultat, det gör att jag aldrig står still och väntar på att något ska hända utan försöker driva alla uppgifter framåt. Varje dag som jag går till jobbet har jag ett eller flera mål som ska uppfyllas innan jag går hem, det kan vara stort som smått, för mig är det viktigt att dagen känns meningsfull och utmanande.

Vad är det som gör att det fortfarande är roligt att gå till jobbet efter över 30 år på samma företag?

– Det står aldrig still på Teleservice. Under alla mina år här har vi hela tiden utvecklats i takt med samtiden. Vi har varit snabba med ny teknik och digitalisering och har alltid vågat satsa. Som medarbetare blir det utvecklande, spännande och även tryggt att vara på en sådan arbetsplats, avslutar Stefan Setterlund.