fbpx

Ökad hälsa ger ökad arbetsförmåga!

På Teleservice erbjuder vi mycket fysisk aktivitet för våra medarbetare.

Detta året har vi anordnat crawlkurser, löpcoaching, innebandy, cirkelträning, yoga, Spin of hope och Stafettmaran som alla medarbetare har haft möjlighet att delta i.

Som företag vill vi vara en förebild som satsar på medarbetarnas hälsa och framtid – ökad
hälsa ger ökad arbetsförmåga! Att vi har piggare och gladare medarbetare som orkar mer är en av vinsterna med detta. En annan positiv sak är att många av medarbetarna lär känna varandra bättre när de träffas utanför arbetet, säger Nathalie Bemerholt, Marknadsansvarig på Teleservice, och som varit med och arrangerat många av aktiviteterna.

Teleservice Hälsotävling
Utöver aktiviteterna har vi även haft en tävling. Under våren var det 50 av Teleservice medarbetare, fördelade i nio lag, som gick med i företagets hälsotävling. Tävlingen startade med invägning och tester i styrka, rörelse och kondition. Alla resultat dokumenterades. Sen gick startskottet och deltagarna började tänka lite extra på kosten och gjorde sitt bästa för att röra på sig mer än tidigare. För de som ville erbjöds enskilt stöd kring kost och träning. Nu i höst, 20 veckor senare, var det dags för sluttester. Samma tester som i våras för att kunna mäta exakt vilka förändringar som gjorts.

Resultatet blev imponerande!
Den person som gick ner mest i vikt minskade 11,9 kg! Denna person minskade även mest i fettprocent. Den kvinna som gjorde flest armhävningar på fötter vid test 1 gjorde 35 st, vid test 2 gjorde denna kvinna 45 st. Den man som gjorde flest armhävningar på fötter vid test 1 gjorde 54 st, vid test 2 gjorde han 61 st! När det var dags för prisutdelning samlades hela företaget för att gratulera det vinnande laget, samt de tre deltagare som gjort bäst enskilda resultat. Vinsterna var presentkort på SPA-anläggning.