fbpx

Nya företagssäljaren Jakob är sugen på fler möten


Jakob är en av våra tre nya företagssäljare! Men han jobbade väl i butiken innan, hur blev han plötsligt företagssäljare egentligen? Och varför ville han bli det? 

Jakob fick nys om Teleservice efter tips från sin frisör, som även råkar vara Nathalie Bemerholts bästa vän. Så på ryktesvägen sökte han en butikssäljartjänst hos oss – och fick jobbet! Efter en kort period som butikssäljare så valde Jakob att läsa en yrkesutbildning inom sales & marketing B2B. Detta efter att han blivit inspirerad av våra befintliga säljare och hur deras arbete såg ut. Praktiken under utbildningen genomförde han hos oss på Teleservice och kort efter sin utbildning fick han en anställning på Teleservice som företagssäljare.

Vad fick dig att vilja gå från butikssäljare till företagssäljare på Teleservice? 

– Jag blev inspirerad av våra företagssäljare under min tid som butikssäljare. Jag gillade också mötet med kunden och att få kunden att köpa mer eller fler produkter.

Vilka egenskaper har du som gör dig till en bra säljare?

– Jag vågar prata för min sak och rekommendera kunden andra och bättre produkter eller tjänster. Jag gillar att få kunden att välja något som de tjänar på, och som Teleservice tjänar på. 

Kan du sakna något från livet som butikssäljare? 

– Jag kan sakna att kunden kommer in och direkt letar efter något eller behöver hjälp med något specifikt. Nu spenderas mer tid med att leta efter kunderna och ringa runt. Ibland går det bra och ibland går det sämre. 

Vad var det bästa du lärde dig under din utbildning som du tagit med dig i din nya roll som företagssäljare?

– Under utbildningen var det väldigt mycket teoretiskt att lära sig, så man satt ofta med huvudet i boken. Men de mest intressanta kurserna var när vi fick lära oss om hela kundresan – saker som man enkelt kan översätta till det praktiska. Även kursen om Excel visade sig vara extremt nyttig med facit i hand! Så utbildningen gav många verktyg som jag kan använda i min nuvarande tjänst. 

När du började som företagssäljare på Teleservice fick du gå ytterligare en utbildning, fick du lära dig fler saker där som du kan applicera i din nya roll?

– Ja! Där jag fick lära mig om produkter och tjänster. Men även lite fokus på säljpunkter och saker som kan hjälpa min säljteknik.

Att börja som säljare under en pandemi måste varit tufft – vilka utmaningar stötte du på? 

– Dels att jag inte fick träffa folk som vanligt. Men även upplärningsfasen, att jag inte kunde sitta tillsammans med en annan säljare och se hur de jobbar och ställa frågor snabbt. Det hade underlättat min inlärning.

Vad ser du framemot nu när restriktionerna försvinner? 

– Jag tycker det känns superkul att det förändras nu! Så nu ser jag fram emot att gå på nätverksträffar eller näringslivsträffar. Att bara få komma ut och prata med potentiella kunder, men även bara visa sig själv och Teleservice. Att etablera kontakter!

Vad ser du för fördelar med att jobba på just Teleservice?

– Att jobba på Teleservice är för mig roliga kollegor! Jag gillar också att vi har en bredd på våra tjänster och produkter, det gör jobbet mot kund roligare. Även att vi har bred kunskap inom det vi sysslar med. Sen tycker jag det ska bli kul med fler sociala sammankomster med kollegorna, att vi kan börja köra våra pubkvällar och att vi säljare kan ses mer och fira våra framgångar tillsammans. 

Vad hoppas du kunna tillföra till säljavdelningen? 

– Jag hoppas såklart på att kunna tillföra energi, en positiv attityd och en del roligheter också. Sen såklart även nya kunder och fler avtal. Jag har ju tagit över en del befintliga kunder som jag fortsätter bearbeta framåt – där hoppas jag kunna fortsätta leverera mer.

Hur ser du på 2022 framåt? Vad är dina mål? 

– Det är absolut att komma ut på fler möten och träffa fler kunder. Samt delta på så många träffar och branschgrejer som möjligt, mitt ansikte ska synas! Sen hoppas jag kunna ta mig an några större kunder under året och få möjlighet att ta mer ansvar och visa framfötterna. Skapa egna affärer! Så jäklar vad det ska bokas möten nu! Just nu kör vi mycket fokus på några områden som vi inte har så många kunder i, bland annat Trelleborg och Svedala. Sen kommer jag har störst fokus på kunder i Ystad med omnejd. Men det säger inte att jag är fast där! Jag ser fram emot att få någon kund i Malmö också! 

Vi säger tack för intervjun och önskar Jakob Ek ett stort lyckat till i sin framtida karriär som företagssäljare!