fbpx

Nu kan vi öka fiberutbyggnadstakten ytterligare!

Teleservice har nu fått ett efterlängtat besked om att deras ansökan om EU-stöd för fiberutbyggnad på landsbygden har beviljats.

Teleservice kommer att få 40 % i utbyggnadsbidrag i området, vilket innebär cirka 37 miljoner.

– Vi är såklart väldigt glada över detta besked, det gör ju att vi kan öka utbyggnadstakten ytterligare! I veckan kommer vi att fira det glädjande beskedet med alla anställda. Det kommer bjudas på tårta och andra festligheter! Detta för att visa vår uppskattning till alla på Teleservice som dagligen jobbar hårt med fiberutbyggnaden, säger Petra Lestander, vice vd och fiberutbyggnadschef.

Fler kan ta del av det digitala samhället
Bidrag för fiberutbyggnad finns till för att bygga ut snabbt bredband på landsbygden, så att personer som bor där ska kunna ta del av det digitala samhället. Ett grundläggande villkor för stödet är att det ska vara till nytta för många.

Bidraget som Teleservice har fått avser området Östra Sjöbo – Västra Tomelilla samt några ytterligare delar av västra Sjöbo kommun som tidigare inte fått stöd, Hemmestorps by, Magnaröd och Brukshusen. Man har nu tagit byggbeslut i alla dessa områden och kunder som tidigare gjort intresseanmälan kommer att kontaktas inom kort.