fbpx

Med systemutveckling från Teleservice vill Motostar ta sig in på den internationella marknaden

På Motostar är digitaliseringen en självklar del för att fortsätta växa framgångsrikt. Men att använda sig av färdiga system och lösningar är inget som lockar. Här väljer man hellre anpassade lösningar för att kunna leverera en kundupplevelse i världsklass.

Det har rullat på i en rasande fart sedan Motostar öppnade sin verksamhet år 2006. Här säljs det motorcyklar för landsväg, cross och enduro, samt kläder och utrustning. Förutom en sprillans ny gedigen butik i Sjöbo har de också en välbesökt webbshop som man på senare år utvecklat enormt mycket.

 Vi på Teleservice har varit med under hela resan och levererat internetdatorer, skrivare, kontorsutrustning och allt man kan tänkas behöva för att driva ett företag med ständig tillväxt.

På senare år har vi också stöttat Motostar på deras digitala resa och hjälpt till med specialanpassad systemutveckling för deras webb och e-handel.

”Tidigare fick vi lägga enormt mycket tid på manuellt arbete”

Pontus Jönsson har jobbat på Motostar sedan 2017 och är ansvarig för företagets e-handel.

Att fokusera på utvecklingen av vår webbshop har varit nödvändigt. Tidigare fick vi lägga enormt mycket tid på manuellt arbete och att uppdatera i många olika system och program. Det var väldigt tidskrävande och tyvärr smög det till och med in något fel ibland när vi satt och knappade in grejerna för hand, berättar Pontus.

Vill ta sig in på den internationella marknaden

På Motostar ser man oändliga möjligheter med att fortsätta utveckla webbshopen och på så vis ta sig in på den internationella marknaden. Men för att lyckas krävs ytterligare utvecklingsjobb för att kunna jobba med nya leveranssätt, nya betalsätt och nya funktioner i de olika systemen.

Det finns såklart färdiga plugins att köpa som vi skulle kunna använda oss av för att lyckas, men vi vill ta det ett steg längre och bygga en egen lösning. Då kan vi få det precis så som vi vill att det ska fungera. Det ska se proffsigt ut och andas vårt varumärke, samtidigt som det ska vara enkelt och smidigt för kunden – och med hjälp av Teleservice utvecklare vet jag att vi kommer lyckas med att skapa detta, säger Pontus.

Samarbetet med Teleservice hjälper Motostar att nå sina mål

Det som gänget på Motostar uppskattar mest i samarbetet med Teleservice är att utvecklarna är lätta att prata med och har en otrolig förmåga att sätta sig in i och förstå deras behov och önskemål.

Vi berättar vad vi önskar och behöver, sen får vi rådgivning av utvecklarna och har en tät dialog genom hela projektet. Det fina samarbetet som vi har är guld värt för vår fortsatta utveckling, avslutar Pontus Jönsson.