fbpx

Daniel leder framgångsrika Teleservice IT-partner med fokus på utveckling, trivsel och resultat  

För ett år sedan klev han in genom dörrarna, vår nya affärsområdeschef för IT – Daniel Larsson. Sedan dess har utvecklingen av Teleservice IT-partner minst sagt gått i en rasande fart! Daniel kom in med fina erfarenheter som säljare av IT-tjänster, egenföretagare, ansvarig för tjänsteutveckling, och inte minst en personlighet som passar alldeles lysande för uppdraget som affärsområdeschef för IT.

Hur kommer det sig att du föll för rollen som Affärsområdeschef IT på just Teleservice? Vad var det som lockade?

– När jag kom i kontakt med Teleservice i rekryteringsprocessen tog det inte många minuter innan gnistan tändes hos mig! Jag har följt Teleservice under många år och imponerats över förmågan att fortsätta växa genom alla de teknikskiften som varit sedan starten. Utvecklingen av verksamheten, kunder och branschen är ju något som kommer att fortsätta och det är det jag älskar att få vara med och bidra till.  

Teleservice IT-partner blomstrar och affärerna går bra, vad är receptet på framgången?

– Jag har tre ledord som jag jobbar efter – utveckling, trivsel och resultat. Alla dessa tre delar behöver vara med för att man långsiktigt ska nå framgång. Sedan jag började för ett år sedan har vi alla på Teleservice IT-partner jobbat stenhårt med dessa tre delar och det är det arbetet som nu ger fina resultat. Det som också varit avgörande för att nå den här framgången är ju alla våra medarbetare och det fantastiska mindset som vi har i organisationen. 

Vad har du jobbat mest med under ditt år på Teleservice?

–  Det har verkligen varit ett intressant och händelserikt år! Dels har jag och mina kollegor jobbat mycket med att få till ännu bättre support för våra kunder så att de kan luta sig tillbaka och fokusera på sin verksamhet. Vi har även fokuserat på tjänsteutveckling för att fortsätta skapa relevanta erbjudanden. Parallellt med detta har jag och de andra cheferna lagt mycket tid på våra mederabetare för att se till så att de utvecklas, trivs och har roligt på jobbet, varje dag. 

Vad ser du mest fram emot nu år 2023? 

– Vi fortsätter på samma spår med fokus på tillväxt, tjänsteutveckling och riktigt nöjda kunder och medarbetare. Under året kommer vi också att ta oss in på fler geografiska områden för att fler kunder ska få tillgång till oss som IT-partner. Sist men inte minst så ska vi faktiskt också fira att Teleservice fyller 50 år i år. Det kommer att firas under hela året på olika vis med kunder, samarbetspartners och medarbetare. Jag kan faktiskt inte välja vad jag ser mest fram emot, allt vi jobbar med just nu är så otroligt viktigt och väldigt, väldigt kul!