fbpx

Claes Andersson – tillväxtexpert!

Förra året tilldelades Teleservice Tillväxt-priset som delas ut av Sparbanken Syd.

I år sitter Teleservice grundare och ägare Claes Andersson som en av tillväxtexperterna i Advisory Board i Sparbanken Syds nätverk Tillväxt Syd. Advisory Board besår av tio mycket erfarna och kompetenta företagsledare som ska hjälpa till att ge konkreta råd om hur man ska arbeta med sitt företag för att utvecklas och bli mer konkurrenskraftig – och styra mot högre lönsamhet och tillväxt.

Claes intresse för affärer och teknik ledde till att han startade Teleservice för 45 år sen. Då reparerades och såldes det TV-apparater. Under åren har företaget vuxit och expanderat till andra områden och nu är där över 130 anställda.

– Jag är inte VD för Teleservice längre utan har lämnat över den dagliga driften till mina barn, Patrik är VD och Petra Vice VD, säger Claes. Även om jag fortfarande är på plats på kontoret varje dag har jag nu mer tid över. Det ska bli spännande att vara med i Tillväxt Syds Advisory Board där jag kan göra nytta genom att bidra med mina erfarenheter. Jag har haft den stora glädjen att kunna driva en bra utveckling i mitt företag och jag tror att jag besitter en viss förmåga att kunna se och utnyttja nya möjligheter, berättar Claes.

Det gäller också att ha rätt tajming och att satsa enligt förmågan man har menar Claes, som har lyckats bra med båda. Efterhand som tiderna har förändrats har verksamheten växt inom nya områden och sysslar idag med fiberutbyggnad, bredbandstjänster, IT-drift och radiokommunikation.

– Jag har hela tiden strävat efter att vidareutveckla företaget, vilket till exempel innebär ökad effektivitet, lönsamhet och kvalitet samt att ta fler marknadsdelar. Då kommer tillväxt automatiskt som ett kvitto på att man har lyckats med företaget.

Intresse och engagemang, samt en ödmjukhet inför uppgiften tror Claes är viktiga faktorer för att satsningen med Advisory Board ska bli lyckad.