fbpx

Behöver du jobba på distans? 5 fördelar med onlinemöten!

Att det råder virustider har ingen kunnat undgå och för att minska smittorisken är det nu många som valt, eller blivit ombedda att jobba hemifrån. Med många anställda som arbetar på distans blir plötsligt onlinemöten och videokonferenser ett självklart sätt att kommunicera på.

Låt oss fokusera på det positiva och hitta fördelar med detta. För det finns faktiskt många bra saker med att ha videokonferenser och onlinemöten istället för traditionella fysiska möten.

  1. Man undviker folkmassor och minskar därmed risken för smittspridning.
  2. Färre resor! Hållbart och miljövänligt.
  3. Alla kan delta – var de än befinner sig!
  4. Man sparar tid och pengar eftersom man slipper transporter till och från mötena.
  5. Effektiv kommunikation! Jämfört med telefonsamtal ger videokonferenser deltagarna möjlighet att ta del av kroppsspråk och ansiktsuttryck.

Chatta, håll möten och samarbeta online
Det enda er verksamhet egentligen behöver för att kunna erbjuda era anställda att hålla en videokonferens är tillgång till internet och ett program som tillexempel Office 365. Där finns det smarta funktioner såsom Teams där ni kan chatta, hålla onlinemöten och samarbeta på en och samma plats. I Teams kan också flera kollegor jobba ihop och komma åt, dela och redigera Word-, PowerPoint- och Excel-filer i realtid.

Behöver ditt företag komma igång med onlinemöten?
Många har idag redan Office 365, då kan man enkelt komma igång med Teams för videomöten. På denna länk hittar du information om hur du kommer igång.

Här hittar du information om hur du kommer igång med videosamtal och onlinemöten!

Vill du ha ytterligare hjälp så är det bara att höra av dig till oss, så hittar vi en lösning som passar dig. Vi erbjuder också konferensutrustning såsom kameror, högtalare och mikrofoner till era mötesrum. Vi har smarta lösningar för både små och stora konferensrum och kan självklart även hjälpa till med installation och konfiguration.