fbpx

”Att digitalisera har effektiviserat arbetet och minskat miljöpåverkan”

Lars Larsson har sedan dag ett haft en vision om att Hemrex ska vara ett modernt företag som använder sig av digitala lösningar som underlättar, för både sina kunder och medarbetare.

En av sakerna som Hemrex nyligen har digitaliserat är deras system för körersättning till medarbetarna. Lars hade stenkoll på vad som behövde göras för att effektivisera processen, men hur han skulle genomföra det rent tekniskt behövde han experthjälp med.

Hemrex utmaning var att de behövde automatisera ett manuellt flöde för att effektivisera sina interna processer!

– Eftersom vi kör till och från våra kunder blir det många mil i bilarna som ska registreras och hållas koll på i löneutbetalningarna. Vi hade en tjej som jobbade heltid med att sitta och administrera stora pappershögar med våra anställdas körsträckor. Det var både krångligt och tog enormt mycket tid.
Så till slut kände vi att vi behövde göra något för att effektivisera, säger Lars Larsson, vd på Hemrex.

Lars tog kontakt med Teleservice och berättade om sin önskan att utveckla en lösning som kunde automatisera deras interna process. Det blev ett väldigt positivt första möte med högt engagemang från båda håll. Teleservice utvecklingsavdelning antog utmaningen och tillsammans med Lars satte de upp mål som de tillsammans jobbade efter under hela projektet. Med hjälp av kontinuerliga avstämningar och ett tätt samarbete gick projektet både snabbt och smidigt.

– Det jag uppskattade mest i projektet var glöden i systemutvecklarnas arbete! Jag kände verkligen att de jobbade hårt för att det skulle bli precis exakt så som jag hade tänkt mig, berättar Lars.

Lösningen överträffade förväntningarna

Projektet blev en riktig framgångssaga och överträffade förväntningarna som Lars hade. Han fick sin produkt som han kunde koppla ihop med sitt eget system och därmed få stenkoll på körersättningarna. Och inte nog med det. Under projektets gång utvecklade Teleservice även ett prognosverktyg som gör att Hemrex får ut körstatistik som de kan utgå från när de planerar sina kommande körningar. Med hjälp av den statistiken blir det enklare för dem att optimera sin körning, vilket är kostnadseffektivt – samtidigt som det minskar miljöpåverkan.

 

Lars tips till andra företag som också vill digitalisera

– Innan man gör en förändring är det viktigt att presentera det för sina medarbetare. Gör dem nyfikna, berätta vilka fördelar det ger och få med dem på resan redan från början. Och kalla det gärna för en förbättring istället för en förändring, för det är precis det man göra när man digitaliserar – man förbättrar, avslutar Lars Larsson.

Om Hemrex

Hemrex som har cirka 200 anställda grundades i Ystad år 2011 och finns idag på fem orter i Sverige.