fbpx

Årets Veteran 2023 – Micke Nilsson

Det har blivit dags att presentera Årets Veteran 2023 – Michael ”Micke” Nilsson!

Så här lät juryns motivering när han fick ta emot priset:

”Denna person präglas av sitt glada humör och sin ystadialek som går hem hos både kollegor och kunder. Han ställer alltid upp för företaget, sina kollegor och kunder, både på arbetstid och fritid.

Med sina 33 år på Teleservice och en gedigen erfarenhet kan man tro att utvecklingskurvan möjligen har stannat av. Men denna person är ett levenade bevis för att så behöver inte vara fallet.

Han har under det gångna året visat ett fantastiskt engagemang och en fin utveckling. Att efter så många år i företaget omfamna nya arbetssätt, erbjudanden och kollegor är precis det som Teleservice-DNA handlar om!”

Vår veteran är på jobbet för sina kunders skull

Det är nu 33 år sedan Micke Nilsson sadlade om från bilförsäljare till att börja jobba på Teleservice. Det första halvåret jobbade han i Sjöbo. Men när vi sedan öppnade en butik i Ystad i början av 90-talet så började han jobba där -och där har han sedan stannat och blivit Teleservice ansiktet utåt i Ystad.

Micke började jobba som butiksförsäljare och var även under många år butikschef. Idag jobbar han som Account Manager och gör allt i sin makt för att ta hand om våra företagskunder på bästa sätt.

Du har alltid på något vis jobbat med försäljning. Vad är det med försäljning som du tycker är roligt?

– Jag gillar relationen man bygger upp med kunden. Sen är det väldigt roligt att få vara med och ständigt hitta nya lösningar som hjälper företagen att utvecklas.

33 år på Teleservice! Vad är det som gjort att du stannat så länge?

– Jag trivs, så enkelt är det. Efter så många år har jag verkligen lärt känna mina kunder och det är för deras skull jag går till jobbet.

Vilka egenskaper har du som gör dig till en bra säljare?

– Som person är jag rätt omhändertagande och det har jag nog nytta av även i jobbet. För jag tar hand om mina kunder och bryr mig om dem på riktigt. Jag lägger också mycket tid på förberedelser så att jag har koll på läget och kan se kundernas behov.

Du jobbar som Account Manager inom IT där vårt utbud hela tiden förnyas och utvecklas. Hur gör du själv för att hänga med i utvecklingen och hålla dig uppdaterad kring allt nytt?

– Ja, det går snabbt i vår bransch och det kommer nya grejer precis hela tiden. Det gäller att hänga med helt enkelt, och se till att hålla sig uppdaterad. Sen kan vi inte lära oss allt om allt. Jag har också ett gäng duktiga konsulter och lösningsspecialister att ta hjälp av när det är något man inte själv har stenkoll på.

Har du något bra tips till nya säljare?

– Se till att leverera med kvalité till kunden. Och glöm inte att lyssna och lär känna din kund – kundkännedom är jätteviktigt för att lyckas som säljare, avslutar Micke.