fbpx

Årets Teleservare 2023 – Robin Lundin

Varje år delar vi ut ett pris för årets nykomling, årets ledare, årets veteran och årets teleservare. Det gör vi för att vi tycker det är viktigt att kontinuerligt lyfta och hylla små och stora insatser. Priserna delar vi ut på vår årliga Teleservardag för alla medarbetare.

Nu är det dags att lära känna mannen som fick det ärofyllda priset ”årets teleservare 2023”… Robin Lundin!

Så här lät juryns motivering när han fick ta emot priset:

”Denna person har under sina år på Teleservice varit oerhört uppskattad av alla som kommer i kontakt med honom. Han är kundorienterad med hög servicenivå och med ett enastående bemötande. I sin tidigare roll på Teleservice där han har mött kunder med till största delen problem som behöver lösas har han alltid gjort det förtroendeingivande och respektfullt.

När han nu har växlat om till en roll som innebär att serva både kunder och ett gäng kollegor, får han stående hyllningar av teamet, och av andra i sin omgivning. Han uppfattas som lugn och trygg även i stressade situationer, strukturerad, tillgänglig och lyssnar in andras önskemål. Han gör allt för att hitta bästa lösningen för kunden, skapa de bästa förutsättningarna för teamet och har verkligen hjärtat på rätt ställe.”

Varje dag strävar han efter att både kollegor och kunder ska må bra

När Robin Lundin förstod att det var han som fick priset blev han både glad och chokad. Årets teleservare är ett speciellt pris, för här är det nämligen kollegorna som nominerar vem de tycker ska få priset. Och att kollegorna betyder mycket för Robin råder det ingen tvekan om.

– För mig är det viktigt med gruppkänslan och därför strävar jag alltid efter att alla i gruppen ska få göra det de är bäst på, så långt det går såklart. Jag tror nämligen att det är så man får fram folks bästa sidor, när man får glänsa – och då blir det också automatiskt en bra stämning i gruppen.

Haft två olika roller på Teleservice
Robin började sin Teleservice-karriär i kundsupporten, för att sedan få en roll som koordinator på fiberavdelningen.

För de som inte vet, kan du berätta lite kort om din roll på Teleservice?

– Jag jobbar som koordinator på fiberinstallation och service. I min roll ser jag till så att vi får ut rätt personer på rätt jobb, i rätt tid – och i rätt prioriteringsordning. Jag håller också koll på att kollegorna har tillgång till det material de behöver och att jobben de åker på utförs korrekt. Utöver det samarbetar jag också med de flesta avdelningarna när det kommer till att boka service- och installationsjobb, och det kan handla om både interna och externa jobb.

I motiveringen nämner vi att du är otroligt bra på att bemöta kollegor och kunder.
Hur gör du för att lyckas så bra med det?

– Det handlar om att alla ska må bra, såväl kollegor som kunder. Vi jobbar mestadels med tekniska problem och om jag ser till så att de typen av problem blir lösta så snabbt och smidigt som möjligt, då blir folk glada helt enkelt. Att tekniken fungerar är ju idag nästan lika viktigt som att man har fungerande el och mat på bordet!

Du är ständigt lugn och trygg i stressande situationer, hur tänker du för att inte stressa upp dig?

– Att jag visar att jag är stressad gynnar ingen, det hade nog mest blivit pannkaka då.

Så det händer alltså att du är stressad, men att du inte visar det

– Jag kan helt klart vara stressad och ibland till och med skrika lite inombords, men det är inget jag visar utåt. Det finns ju positiv stress också, vilket oftast bara sporrar mig till att agera ännu snabbare än vanligt.

Det sägs att du är bra på att lösa problem också!
Har du något bra tips på hur man blir en riktigt bra problemlösare?

– När det kommer till problemlösning tror jag mycket på närvaro, att man är på plats. Det blir så mycket enklare att lösa eventuella problem då. Att kommunicera och ventilera är också viktigt. Och att lyssna! För om jag lyssnar på mina kunder och kollegor, så lyssnar de oftast på mig också sen.

Om du fritt skulle välja en helt annan roll än den du har på Teleservice, vad hade du valt då? 

Jag trivs ju där jag är, men jag gillar också att prova nya grejer. Så skulle jag testat något annat hade jag nog valt en roll på bredband drift. Det gänget gör ett grymt bra jobb så det hade varit kul att testa på i framtiden.

Året lider mot sitt slut! Vad har varit det bästa med år 2023?

– Det är helt klart att jag nu i veckan fick en tillsvidareanställning! Min roll har tidigare varit ett föräldravikariat och nu blev det alltså i stället en tillsvidareanställning, det är jag väldigt glad över, avslutar Robin Lundin.