fbpx

Årets Nykomling 2023 – Erika Berggren

Varje år delar vi ut ett pris för årets nykomling, årets ledare och årets veteran. Dessutom får alla medarbetare rösta fram det synnerligen ärofyllda priset årets Teleservare. Detta gör vi för att vi tycker det är viktigt att kontinuerligt lyfta och hylla små och stora insatser. Priserna passar vi på att dela ut på vår årliga Teleservardag för alla medarbetare.

Låt oss nu ta en närmre titt på en av våra fyra pristagare för i år  
–  Årets Nykomling 2023 – Erika Berggren. 

Vi börjar med att fräscha upp minnet kring hur juryns motivering lät:

”En person som verkligen har blommat under sin korta tid på Teleservice och gjort en fantastisk resa. Hon levererar med hög kvalité i alla lägen, sätter stolthet i sitt hantverk och tar stort ansvar alltid med kundupplevelsen i fokus. Hon bridrar starkt i arbetet med att vidareutveckla teamet och dess arbetssätt. När ärendena blir många och det blir stressigt kavlar hon upp ärmarna och leder arbetet på ett tryggt och tydligt sätt. Detta är en person som är väldigt omtyckt och respekterad av alla kollegorna. Från nybakad student, till it-tekniker och vidare till rollen som incident manager hon når, en fantastisk förflyttning och utveckling på mindre än ett år.”

Erika Berggren har jobbat på Teleservice sedan år 2022 och har redan hunnit att göra en imponerande resa. Från nybakad student på Högskolan i Kristianstad, där hon pluggade till IT-driftstekniker till att bli utnämnd som Årets Nykomling år 2023 på Teleservice.

Erika startade sin Teleservice-karriär som praktikant på servicedesk. Precis lagom tills hon var klar med studierna blev hon anställd som IT-tekniker, för att sedan snabbt axla rollen som Incident Manager på IT-servicedesk.

Du fått utmärkelsen Årets Nykomling 2023, varför tror du själv att det var just du som fick kliva upp på scenen och ta emot detta pris?

– Jag har haft ett stort engagemang sedan dag ett och jobbat hårt. Det tillsammans med att jag blivit pushad av min chef Mattias Nicklasson att utvecklas och ta för mig kan ha bidragit till att det var jag som fick priset, säger Erika.

Ingen slump att hon valde Teleservice

Innan Erika började sin IT-karriär jobbade hon som forskningsassistent. På frågan om vad det var som lockade henne till IT-studierna svarar hon att det var hennes intresse för teknik och system som fick henne att söka in till IT-driftsprogrammet. Dessutom jobbar hennes pappa också inom IT, så därför hade hon redan lite koll på hur det var att jobba inom branschen.

Anledningen till att Erika valde att göra sin praktik på just Teleservice var ingen slump. Hon hade nämligen följt oss på sociala medier och lockades av den härliga stämningen vi verkade ha på arbetsplatsen. Och den härliga stämningen är också en av anledningarna till att hon idag trivs så bra på företaget. Dessutom uppskattar hon våra korta beslutsvägar och den fina teamkänslan som finns på servicedesk. 

Infört ”roliga halvtimmen”

Erika har också varit med och infört en del nya aktiviteter som bidragit till att öka den goda stämningen på avdelningen. Hon har bland annat styrt upp veckomöten där teamet kan prata av sig om eventuella problem, ge varandra tips eller delge information kring något ärende. Fast mest nöjd är hon nog ändå över att hon infört ”roliga halvtimmen”, där det oftast blir många härliga skratt.

Viktigt att vara på plats

Att jobba på servicedesk med telefonköer och e-post som ständigt störmmar in kan säkerligen göra att man känner sig lite stressad ibland.

Hur gör du för att hantera stressiga situationer?

– Jag tror mycket på att vara på plats på kontoret så mycket det går. För om jag är på kontoret med kollegorna är det väldigt mycket smidigare att både ge och få snabb hjälp av resten av gänget när det behövs.

Så gör hon kunden nöjd

På frågan om hur man kan säkerställa att kunderna är nöjda med servicen, delar Erika ett enkelt knep. Att helt enkelt alltid se till att vara glad och trevlig, och ge ett personligt bemötande. Sen behöver man också vara förstående och beredd att svara på alla typer av frågor.

Kan du nämna ett tillfälle då du gett riktigt bra service, som gjort att du känt dig extra stolt?

– Ett speciellt tillfälle då jag var extra nöjd med mitt arbete var när jag och några kollegor besökte en av våra kunder, ESS Hotell på Jacys i Göteborg. Vi åkte upp hjälpte till med diverse olika IT-uppdrag på plats, och kunden var väldigt tacksam och nöjd med vårt arbete.

Än så länge har karriären gått i en rasande fart! Hur ser framtidsplanerna ut, vad är ditt nästa mål?

– Oj, det vet jag inte. Men man vet aldrig, kanske blir jag chef för servicedesk eller konsulterna en vacker dag, avslutar Erika.

Så tycker kollegan Alexander om Erika

När vi intervjuar Erika sitter hon bredvid sin kollega Alexander Johansson, så vi passade på att fråga honom vad han tycker allra bäst om hos Erika.

– Det är helt klart att hon har en konstant positiv inställning, till allt! Dessutom är hon alltid redo att hjälpa till, konstaterar Alexander.