fbpx

Årets Ledare 2023 – Stefan Setterlund

Varje år delar vi ut ett pris för årets nykomling, årets ledare, årets veteran och årets teleservare. Det gör vi för att vi tycker det är viktigt att kontinuerligt lyfta och hylla små och stora insatser. Priserna delar vi ut på vår årliga Teleservardag för alla medarbetare. Låt oss nu ta en närmre titt på en av våra fyra pristagare för i år – Årets Ledare 2023 – Stefan Setterlund. 

Vi börjar med att fräscha upp minnet kring hur juryns motivering lät:

”Denna person är ALLTID glad och ställer upp i alla lägen. Räcker han själv inte till så tar han gärna hjälp av sina medarbetare och tillsammans hittar de lösningar på de flesta utmaningar. Alltid med en fingertoppskänsla för att göra kunderna nöjda. Denna person har under lång tid varit uppskattad och respekterad av både veteraner och nykomlingar. Som ledare arbetar han nära sina medarbetare, utvecklar, coachar och stöttar dem. Han har månad efter månad återkommande skyhöga nivåer i Winningtemp oavsett om grupper förändras eller nya arbetsuppgifter tillkommer. Han skapar fantastisk medarbetarupplevelse och gör skillnad varje dag.”

Egentligen hade Stefan Setterlund lika gärna kunnat kamma hemma priset för ”Årets Veteran” också. För det var redan i början av 90-talet som han klev in i Teleservice-butiken i Sjöbo och började jobba som säljare. Sedan dess har han haft många olika roller inom företaget och sedan ett år tillbaka jobbar han som försäljningschef inom bredband. Och nu kan han alltså också lägga till ”Årets Ledare 2023” på meritlistan.

Stefan, hade du anat att det skulle bli du som blev utsedd till Årets Ledare 2023?

– Verkligen inte! Men när jag hörde mitt namn blev jag väldigt glad och stolt.

Vad innebär din roll som försäljningschef inom bredband?

– För att beskriva det enkelt tar jag ett helhetsansvar för hela kundupplevelsen inom bredband. Och till min hjälp har jag ett glatt team som jobbar med fiber- och bredbandstjänster, butiksförsäljning och support.

Vi har ju många ledare på Teleservice, varför tror du att det var just du som fick priset?

– Jag tror det är en kombination av många saker som gjort att det blev just jag som fick kliva upp på scen och ta emot priset i år.

Hur gör du för att lyckas så bra som ledare?

– Jag tror jag är bra på att se människors styrkor och höja dem. Samtidigt är det viktigt att våga titta på deras utvecklingspotential och hjälpa och vägleda dem till hur de kan bli ännu bättre på sitt jobb. Sen får man inte glömma att det är viktigt att ha kul på jobbet tillsammans också, och det tror jag vi är väldigt bra på i min grupp.

Har du något bra exempel på när du känt dig extra stolt som ledare?

– Den senaste tiden har vi gjort en del förändringar som påverkat mitt team. Här har jag gått in och tydligt behållit både lugn och glädje, samtidigt som vi tillsammans skapat många nya rutiner som hela tiden förbättrar oss. Jag har också varit noga med att förändringar får lov och ta tid. Det tror jag har bidragit till att mina medarbetare antagit sina nya arbetsuppgifter med entusiasm och fortsatt gott humör, och det gör mig såklart lite extra stolt.

Passion för försäljning och kundrelationer

Trots varierande arbetsuppgifter och roller genom åren har det alltid funnits en röd tråd genom Stefans arbete – passionen för försäljning och kundrelationer.

Har du något bra knep på hur man förvandlar en missnöjd kund till en nöjd kund?

– Ja, då krävs det att man verkligen kommunicerar på ett sätt som passar just den kunden, för vad som funkar på en kund behöver inte alls fungera på en annan kund. Det är bland annat det som jag tycker är så intressant med kunder och försäljning – mötet med olika människor, att lyssna, förstå och sätta sig in i deras olika behov. Lyckas man med det så får man också oftast en nöjd kund.

Du har varit på Teleservice i över 30 år, vad är det som gör att det fortfarande är roligt att gå till jobbet?

– Det står aldrig still på Teleservice. Under alla mina år här har vi hela tiden utvecklats i takt med samtiden. Vi har varit snabba med ny teknik och digitalisering och har alltid vågat satsa. Som medarbetare blir det utvecklande, spännande och även tryggt att vara på en sådan arbetsplats.

Hur gör du själv för att fortsätta utvecklas?

– Jag är noggrann med att ta vara på varje arbetsdag och verkligen prestera något resultat, det gör att jag aldrig står still och väntar på att något ska hända utan försöker driva alla uppgifter framåt. Varje dag som jag går till jobbet har jag ett eller flera mål som ska uppfyllas innan jag går hem, det kan vara stort som smått, för mig är det viktigt att dagen känns meningsfull och utmanande.

Har du något grymt tips till andra som önskar bli en bättre ledare?

– Lyssna på dina medarbetare! Jag är helt säker på att de har många kloka saker att säga. Och låt dem växa med sina uppgifter, så kommer du upptäcka att de växer och klarar mer och mer.

Medarbetarna gör det enkelt att vara en bra ledare

– Ett speciellt tack till mina duktiga medarbetare som varje dag hjälper våra kunder på ett fantastiskt vis. De är de som gör det enkelt för mig att vara en bra ledare, avslutar Stefan Setterlund.