fbpx

Anton Hansson är årets nykomling på Teleservice

jun 3, 2024

På Teleservice är vi stolta över våra medarbetare och vill visa vår uppskattning på olika sätt. En årlig tradition för att göra detta är att utse årets nykomling, årets ledare, årets veteran och årets teleservare. Vinnarna koras genom att nomineras av sina kollegor och hedras vid prisutdelningen under den årliga teleservardagen, där vi samlar alla cirka 160 medarbetare.  

I år gick priset för årets nykomling till Anton Hansson som arbetar som supporttekniker och butiksmedarbetare på vårt huvudkontor i Sjöbo.

Motiveringen för årets nykomling

Innan Anton välkomnades upp på scenen under teleservardagen lästes motiveringen som löd: 

”Årets nykomling är en person som under en hittills kort tid på Teleservice verkligen visat att han vill vara en del av vår framtid. Med sin tekniska kunskap och sitt vänliga sätt har han redan gjort stort avtryck på både kunder och kollegor.  

Årets nykomling är nyfiken och intresserad av sitt arbete och tar sig gärna an nya uppgifter för att kunna utvecklas och lära sig mer. Han är lösningsorienterad och jobbar fokuserat även i stressiga situationer. Man kan faktiskt säga att han är lugnet själv.  

Under det dryga halvår han har jobbat hos oss har han lärt sig hur man tar hand om kunderna i vår tekniska support, säljer våra varor och tjänster och har, till och med, lärt sig våra rutiner för inköp. Otroligt imponerande!” 

Utökade kunskaper på bara åtta månader

När Anton sökte sig till oss på Teleservice var det egentligen i en annan roll, men när han inte kom vidare i den processen frågade vår rekryterare om rollen som supporttekniker och butiksmedarbetare kunde vara av intresse.  

Jag fick ett samtal av rekryteraren som frågade om jag var intresserad av en tjänst som supporttekniker och butiksmedarbetare, vilket jag var. När jag väl satt där på intervju, med min nuvarande chef Stefan, så klickade det och kändes jättebra. Det var därför enkelt att tacka ja när de sedan hörde av sig igen, säger Anton. 

Under sina snart åtta månader på Teleservice har Anton samlat på sig massor av nya kunskaper när det kommer till olika typer av nätverkssystem, fiber via kabelnätverk och hantering av mailkonton för privatpersoner. Han uppskattar också att det är en flexibel arbetsplats, där det finns möjlighet att arbeta på distans eller på något av våra andra kontor i antingen Ystad eller Malmö.  

När Anton sökte sig till oss på Teleservice var det egentligen i en annan roll, men när han inte kom vidare i den processen frågade vår rekryterare om rollen som supporttekniker och butiksmedarbetare kunde vara av intresse.  </p>
<p>— Jag fick ett samtal av rekryteraren som frågade om jag var intresserad av en tjänst som supporttekniker och butiksmedarbetare, vilket jag var. När jag väl satt där på intervju, med min nuvarande chef Stefan, så klickade det och kändes jättebra. Det var därför enkelt att tacka ja när de sedan hörde av sig igen, säger Anton. </p>
<p>Under sina snart åtta månader på Teleservice har Anton samlat på sig massor av nya kunskaper när det kommer till olika typer av nätverkssystem, fiber via kabelnätverk och hantering av mailkonton för privatpersoner. Han uppskattar också att det är en flexibel arbetsplats, där det finns möjlighet att arbeta på distans eller på något av våra andra kontor i antingen Ystad eller Malmö.

Hjälpsamma kollegor 

När Anton började arbeta på Teleservice var det under en intensiv period då TV-utbudet höll på att uppdateras och vi hade uppdaterat säkerheten för utgående mejlserver. Tack vare kollegornas hjälp och många samtal från kunder kom Anton snabbt in i jobbet. Kollegorna är något som Anton verkligen uppskattar på jobbet.

— Det bästa med att jobba på Teleservice är kollegorna. Alla är alltid så hjälpsamma och sprider god energi omkring sig. Även om de inte alltid har svaret på min fråga försöker de alltid hitta en person som jag kan fråga för att få rätt svar. 

Men vad gör Anton när han inte jobbar hos oss på Teleservice? Jo, då umgås han med sin fästmö som snart tar examen som sjuksköterska, spelar dataspel och träffar vänner. 

Förvånad över priset  

Anton som själv hade varit inne och skrivit nomineringar om kollegor visste inte att det fanns en kategori om årets nykomling och blev därför glatt överraskad av att det var just han som kammade hem priset som årets nykomling. 

— Jag hade inte alls tänkt på det, ärligt talat. Jag blev verkligen förvånad eftersom jag inte väntat mig det men samtidigt var det jättekul och man känner sig uppskattad trots att man inte varit här så länge. Detta har jag inte varit med om på tidigare arbetsplatser. 

Avslutningsvis så frågade vi Anton hur han ser på sin framtid hos Teleservice. 

— Jag kan se mig själv jobba här ett bra tag framöver. Jag trivs otroligt bra och tycker att jag har hamnat på en bra avdelning. 

Nyfiken på fler av Teleservice medarbetare?

Här möter du några fler.