fbpx

Ytterligare satsningar på IT – ny affärsområdeschef tar över!

jan 22, 2021

Vi har stor potential att växa inom IT och målet är tydligt – verksamheten ska vara dubbelt så stor år 2025. Teleservice strävar efter att vara drivkraften för det digitala förändringsarbetet hos våra kunder, där vi rustar verksamheter och individer med moderna digitala möjligheter. För att lyckas växa som vi önskar inom detta krävs det otroligt stort fokus på att utveckla verksamheten. Som ett steg i den resan har vi tillsatt en ny chef för affärsområdet IT.

Från den 1 maj 2021 tar Pontus Gjöderum över rollen som affärsområdeschef för IT och avdelningarna konsult, servicedesk och dokument.

– Pontus är ett naturligt val för rollen med stort engagemang, stolthet, ansvarskänsla och lång erfarenhet på Teleservice. Han är redan navet i IT:s verksamhet, säger Patrik Andersson, vd på Teleservice.

Sedan många år tillbaka är det Patrik Andersson själv som haft rollen som affärsområdeschef för IT, samtidigt som han varit vd för Teleservice. Att ha haft båda rollerna innebär att han inte kunnat ha fullt fokus på IT hela tiden, även om behovet funnits.

– Jag kommer naturligtvis vara med och stötta även framöver, men mer i bakgrunden. Mitt uppdrag och det som nu ska få mitt fulla fokus är att med hjälp av ledningsgruppen leda och utveckla företaget och alla våra tre affärsområden IT, bredband och fiber, säger Patrik.

Pontus, du är ny affärsområdeschef för IT, men långt ifrån ny på Teleservice?

– Precis, jag startade min resa i företaget redan för 17 år sedan, då som systemtekniker. Sedan dess har jag hållit mig kvar på IT-avdelningen och under de senaste åren har jag jobbat som leveranschef och drivit konsultavdelningen framåt.

Hur är känslan inför den nya rollen, vad ser du mest framemot?

– Jag känner mig ödmjuk men också väldigt taggad inför uppgiften. Jag är tacksam över att ha många kompetenta och erfarna medarbetare runt mig och jag ser verkligen framemot att öka fokus och driv i affärsområdet tillsammans med alla, säger Pontus Gjöderum, ny affärsområdeschef för IT.

Vad ser du för utmaningar i din nya roll?

– Att bevara den familjekänsla vi alltid haft på Teleservice är väldigt viktigt. När vi ständigt expanderar och lägger till fler människor i ”vår familj” kommer det krävas arbete för att lyckas behålla familjekänslan. Detta kanske inte är den största utmaningen – men den viktigaste. Människor är det som gör Teleservice, det är inte våra tjänster eller våra produkter.

Hur ser du på Teleservice framtid inom IT, är det möjligt att vi är dubbelt så stora 2025?

– Självklart ser jag det som möjligt! Vi sitter på en unik möjlighet att leverera allt ett företag kan tänkas behöva inom IT och jag ser en väldigt stor potential i Teleservice och att vara drivkraften för det digitala förändringsarbetet hos våra befintliga och nya kunder, avslutar Pontus.

Rekryteringen av en ny konsultchef för IT-avdelningen startar omgående.

Senaste nytt

Behöver din verksamhet nya datorer?

Behöver din verksamhet nya datorer?

Nu har vi har gjort det enkelt, prisvärt och säkert att skaffa nya datorer till din verksamhet! Hur? Jo, vi låter dig hyra en dator för en låg och hanterbar kostnad. Sen vet vi också att om du behöver köpa en ny dator, så är du antagligen också i behov av Microsoft...

Fiber från Teleservice hjälper SVT med stabil streaming!

Fiber från Teleservice hjälper SVT med stabil streaming!

Nu har vi installerat fiber till en tv-produktion i Hemmestorp! Sändningarna handlar om när nya storkar föds och SVT är på plats för att sända och streama händelsen live. - Ni har gjort ett sjukt bra jobb med fibern och vi är tacksamma över att kunna sköta streamingen...

Teleservice är stolt supporting partner till Hello World!

Teleservice är stolt supporting partner till Hello World!

Vi är stolta över att meddela att vi för tredje året i rad är supporting partner till Hello World! Som en del i vårt hållbarhetsarbete stödjer och bidrar Teleservice till välgörenhetsarbete, både på lokal och nationell nivå. Hello World är en ideell förening som...