fbpx

Windows 7 går i graven

aug 13, 2019

Vi på Teleservice vill informera alla våra kunder om att Windows 7 går i graven den 14 januari 2020.

Vad innebär det för mig?
Det innebär att efter den 14 januari 2020 så kommer Microsoft att sluta uppdatera Windows 7. Datorn kommer att fungera precis som vanligt. Detta påverkar endast support och uppdateringar. När man upptäcker en sårbarhet i Windows 7 får man därmed ingen uppdatering från Microsoft. Sårbarheten kvarstår. Windows 10 fick till exempel 77 uppdateringar som täppte till sårbarheter bara i juli 2019. Det är alltså detta man går miste om, datorn blir en potentiell säkerhetsrisk som folk kan utnyttja för att få tillgång till ditt nätverk och dina uppgifter.

Vad bör jag göra nu?
Vi rekommenderar en uppgradering till Windows 10. Om datorn är mindre än tre år gammal kan detta eventuellt göras på befintlig dator. Är den äldre än tre år rekommenderar vi att man byter ut datorn samtidigt.
Alla våra kunder med Guld, Silver eller Brons-avtal på klienter som har Windows 7 kommer att kontaktas. Vi tar sedan fram en strategi för hur vi tillsammans på bästa sätt ersätter dessa.

Övriga kunder är välkomna att höra av sig, gärna så snart som möjligt – så tar vi tillsammans fram en strategi för att i lugn och ro hinna byta ut dina Windows 7-enheter innan den 14 januari 2020.

Senaste nytt

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Filip Svensson jobbar som servicetekniker på Teleservice. Hans huvuduppgift är att åka ut till våra bredbandskunder som gjort en felanmälan, men för Filip handlar hans jobb om mycket mer. Han brinner för att ta hand om våra kunder och att se till så de känner sig...

Insamling för Ukraina

Insamling för Ukraina

Det som händer i Ukraina är helt ofattbart och drabbar civilbefolkningen mycket hårt. Teleservice har startat intern insamling för UkrainaUnder mars månad har vi på Teleservice en intern insamling hos UNHCR för att stödja det humanitära arbetet i det krigsdrabbade...