”Vi har samarbetat med Teleservice sen urminnes tider”

juni 4, 2018

Mikael Grabellus jobbar som IT-chef på Polykemi. Han har varit på företaget sedan 1999 och vad han kan minnas har de tagit hjälp av Teleservice med dokumenthantering sen urminnes tider. Det vill säga alltid.

Anledningen till att Polykemi valt att arbeta med Teleservice under alla år är att det alltid fungerat utan problem. En annan anledning är att de föredrar att välja lokala samarbetspartners om de kan, och om utbud och pris matchar såklart.

På Polykemi används kopieringsmaskinerna främst till klassisk kopiering, men även en hel del för skanning och utskrifter.

- Vi har idag ett tiotal kopiatorer i byggnaden från Teleservice. Vi har självfallet serviceavtal på maskinerna. Så om något strular ringer vi bara en av deras tekniker, James, så kommer han snabbt ut till oss och löser så att allt fungerar igen. Det funkar alltid smidigt, berättar Mikael Grabellus, IT-chef på Polykemi.

Mikael berättar också att de nyligen investerat i en helt ny storformatsskrivare (Epson SureColor SC-P8000) som kan skriva ut i format ända upp till större format än A0. Till detta har de även en kalibrerad skärm som gör att man kan se exakta färger för tryckkvalité, vilket behövs när man vill säkerställa så att man får samma resultat på skärmen som i utskrift. I samband med köpet av storformatsskivaren och skärmen fick de också utbildning i hur allt fungerar.

- Vi skriver ut många av våra trycksaker själva, som roll-ups och informationshäften till exempel. Kvalitén bli faktiskt riktigt bra! Ibland behöver vi ha saker utskrivna ganska så omgående och då är det inte alltid det lättaste att hitta en reklambyrå som har tid – då är det en stor fördel att kunna skriva ut det vi behöver själva i huset.

Framöver kommer Polykemi även att använda sig av en funktion som gör att de inte behöver ha toner liggande i lager. Utan istället ha toner när det behövs.

- Då har vi alltid full koll på när tonern börjar ta slut och slipper dessutom att ha en massa toner liggandes här. Det känns smart, samtidigt som vi värnar om miljön genom att slippa slänga gamla toner som inte kommer till användning, avslutar Grabellus.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo

Telefon: 0416-58 50 00
E-post: [email protected]

Kan jag få mer plats i min e-postlåda?
Det går inte att köpa till extra utrymme utöver det som ingår i avtalet.
Varför får jag en massa skräppost i min e-postlåda?
  1. Skräppost (spam) som fyller upp inkorgen mot vår vilja är ett problem för de flesta av oss som använder e-post. Spam är många gånger obeställd reklam, som masspostas till mailinglistor eller nyhetsgrupper.
  2. Din e-postadress kan hamnat i "fel händer'" och utnyttjas på fel sätt.
  3. Om du anmäler dig till en mailinglista eller nyhetsbrev kan det hända att oseriösa företag säljer din e-postadress vidare. E-postadresser kan hämtas från webbsidor eller från nyhetsgrupper. Det finns program som söker på nätet i jakt på e-postadresser för tvivelaktiga syfte.
  4. Det händer avsändare slumpmässigt gissar sig till e-postadresser, eftersom de ofta består av förnamn och efternamn.
  5. E-post adresser kan också plockas ur innehållet i andra e-post meddelanden som skickats till dig, och på så sätt nyttjas av andra och till annat.
Varför fungerar det inte att skicka e-post?
  1. Är du uppkopplad mot internet och din mail ändå inte fungerar, kontrollera e-post inställningarna (så att inställningarna är de senaste).
  2. Har du e-post ifrån en annan leverantör, undersök då så att den leverantörens inställningar är rätt.
  3. Undersök om finns det någon skydd som är aktivt på datorn som stoppar mailen.
Hur många e-postadresser får jag tillgång till?
Fem stycken får du tillgång till, som du själv kan välja under förutsättning att de slutar på någon av våra domäner.
Hur stor är min e-postlåda?
5 GB.
Vad kan jag göra om min e-postlåda har blivit full?
  1. Den måste då rensas. Inga nya mail kommer in förrän det finns plats i lådan igen.
  2. Logga in med ditt konto på https://webmail.teleservice.net och frigör utrymme i inkorgen.
Kan jag läsa min e-post via mobiltelefonen?
Ja, i de flesta telefonerna finns det en e-post klient installerad. Konfigurerat med rätt inställningar och uppgifter fungerar detta utmärkt.
Hur lång garantitid har min router?
Gällande garanti (tillverkarens hemsida).
Misstänker du att din router är trasig kontaktar du vår Kundservice. Vi kommer då att göra en felsökning tillsammans med dig för att sedan eventuellt byta ut routern.

Garanti har upphört.
Om din garanti har upphört kan du köpa ett nytt via oss.

Garantin täcker inte skada vid åsknedslag.
Skydda din utrustning från åska. För att skydda elektronisk utrustning mot åsknedslag kan det vara bra att dra ur ström- och antennkablar från vägguttagen när ett åskväder närmar sig.

Vilka inställningar ska det vara på min e-post?

Inkommande epostserver

Server:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            SSL
POP-SSL port:                      995
IMAP-SSL port:                    993

 

Utgående epostserver

Server:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            TLS
Port:                                    587

 

Användarnamn är din fullständiga epostadress. Lösenordet finns på din värdehandling. Utgående mailserver ska logga in med samma uppgifter som ingående. (Detta är inte frivilligt)

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo