Vad gör en installatör och fibersvetsare?

november 11, 2019

Hur många fiberinstallationer har vi gjort på Teleservice? Varför får man inte fiber direkt när man beställt? Och hur många installationer hinner man egentligen med på en arbetsdag? Vår installatör och fibersvetsare Fredrik Persson hjälper oss att förstå fiberprocessen.

Vad gör en fibersvetsare?
Vi är mitt i en expansiv fas där vi lägger mycket av våra resurser på att utvidga vårt fibernät. På installationsavdelning som leds av Johan Breisel jobbar 18 personer. En av dem är Fredrik Persson som jobbar som installatör och fibersvetsare. Fredrik har jobbat på Teleservice sedan 2012 och just nu håller han på mycket med omkopplingar. Både i fiberrummen på Teleservice och ute i skåpen. Hela Sjöbos fibernät är indelat i etapper och vi är just nu på etapp 9 av 19 när det gäller omkopplingar. Fredrik och hans kollegor har fullt upp med andra ord.

Omkopplingar, varför gör vi det?
– Vi bygger om det gamla nätet som är underdimensionerat. Det är väldigt mycket jobb med det, men det krävs att vi gör det om vi ska få ett robustare nät. Det gamla nätet är inte lika bra dokumenterat – förr hade vi inte samma möjligheter att göra det så bra som det går att göra med de programmen vi har idag.”, berättar Fredrik.

Fibern är gjord av glas och är tunnare än ett hårstrå. Att skala och svetsa fibern kräver mycket noggrannhet och försiktighet, men Fredrik skulle nog kunna göra det i sömnen vid det här laget. För efter lite snabb huvudräkning kom vi fram till att han troligen har svetsat runt 100.000 fiber.

När får jag fiber?
På Teleservice installerar vi fiber på löpande band och har hittills gjort cirka 12000 fiberinkopplingar. Folk som beställt fiber av oss är ivriga att bli inkopplade och en vanlig fråga vi får är ”när får jag fiber?”

Vi förstår såklart att det kan vara frustrerande att vänta och att folk undrar vad det egentligen är som tar sån tid. Varför kan man inte bara få fiber direkt när man beställt? Men sanningen är den att fiberprocessen är ganska lång, säger Fredrik.

Processen att få fiber är indelad i många olika steg: Grovprojektering, projektering (markavtal/trafikverkstillstånd), villaprojektering, stamnätsgrävning, villaingrävning, stamnätssvets/blås och slutligen installation. Med tanke på alla de olika stegen så är det ofta svårt att ge några exakta tider för när man får fiber – mycket kan hända längs vägen, såsom utdragna svarstider för avtal och tillstånd.

– Än så länge håller vi oss i rätt antal utifrån deadline med 3000 inkopplingar om året, och det tempot planerar vi självklart att hålla uppe, säger Fredrik.

Att installera fiber
Varje dag gör varje installatör tre eller fyra installationer. Varje installation varierar i tid beroende på omständigheterna, men oftast tar det mellan 1,5-3 timmar per kund. När installationen är färdig kan kunden direkt börja använda sig av våra bredbandstjänster – internet, tv och telefoni via fiber.

Vilken hastighet är vanligast att folk tar på sitt bredband?
– De flesta väljer 100/10 och någon tar 100/100. Men 100/10 är en lagom hastighet för att kunna streama film och surfa. Spelar du eller någon i hushållet mycket spel så kan 100/100 vara ett bra alternativ.”

Fredrik, vad är egentligen det roligaste med ditt jobb?
Jag trivs jättebra som fibersvetsare och installatör. Men! Det roligaste är helt klart gemenskapen i vår arbetsgrupp och allt kul man får uppleva under arbetsdagen när man jobbar med gänget. Vi har så jäkla kul ihop!, avslutar Fredrik.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo

Telefon: 0416-58 50 00
E-post: [email protected]

Kan jag få mer plats i min e-postlåda?
Det går inte att köpa till extra utrymme utöver det som ingår i avtalet.
Varför får jag en massa skräppost i min e-postlåda?
  1. Skräppost (spam) som fyller upp inkorgen mot vår vilja är ett problem för de flesta av oss som använder e-post. Spam är många gånger obeställd reklam, som masspostas till mailinglistor eller nyhetsgrupper.
  2. Din e-postadress kan hamnat i "fel händer'" och utnyttjas på fel sätt.
  3. Om du anmäler dig till en mailinglista eller nyhetsbrev kan det hända att oseriösa företag säljer din e-postadress vidare. E-postadresser kan hämtas från webbsidor eller från nyhetsgrupper. Det finns program som söker på nätet i jakt på e-postadresser för tvivelaktiga syfte.
  4. Det händer avsändare slumpmässigt gissar sig till e-postadresser, eftersom de ofta består av förnamn och efternamn.
  5. E-post adresser kan också plockas ur innehållet i andra e-post meddelanden som skickats till dig, och på så sätt nyttjas av andra och till annat.
Varför fungerar det inte att skicka e-post?
  1. Är du uppkopplad mot internet och din mail ändå inte fungerar, kontrollera e-post inställningarna (så att inställningarna är de senaste).
  2. Har du e-post ifrån en annan leverantör, undersök då så att den leverantörens inställningar är rätt.
  3. Undersök om finns det någon skydd som är aktivt på datorn som stoppar mailen.
Hur många e-postadresser får jag tillgång till?
Fem stycken får du tillgång till, som du själv kan välja under förutsättning att de slutar på någon av våra domäner.
Hur stor är min e-postlåda?
5 GB.
Vad kan jag göra om min e-postlåda har blivit full?
  1. Den måste då rensas. Inga nya mail kommer in förrän det finns plats i lådan igen.
  2. Logga in med ditt konto på https://webmail.teleservice.net och frigör utrymme i inkorgen.
Kan jag läsa min e-post via mobiltelefonen?
Ja, i de flesta telefonerna finns det en e-post klient installerad. Konfigurerat med rätt inställningar och uppgifter fungerar detta utmärkt.
Hur lång garantitid har min router?
Gällande garanti (tillverkarens hemsida).
Misstänker du att din router är trasig kontaktar du vår Kundservice. Vi kommer då att göra en felsökning tillsammans med dig för att sedan eventuellt byta ut routern.Garanti har upphört.
Om din garanti har upphört kan du köpa ett nytt via oss.Garantin täcker inte skada vid åsknedslag.
Skydda din utrustning från åska. För att skydda elektronisk utrustning mot åsknedslag kan det vara bra att dra ur ström- och antennkablar från vägguttagen när ett åskväder närmar sig.
Vilka inställningar ska det vara på min e-post?
Inkommande epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            SSL
POP-SSL port:                      995
IMAP-SSL port:                    993 Utgående epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            TLS
Port:                                    587 Användarnamn är din fullständiga epostadress. Lösenordet finns på din värdehandling. Utgående mailserver ska logga in med samma uppgifter som ingående. (Detta är inte frivilligt)

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo