fbpx

Trygga lösningar som räddar liv

apr 17, 2017

När olyckan är framme är det mycket som ska klaffa. Att ha en tillförlitlig kommunikation är A och O när tiden är knapp och dyrbara liv står på spel. Vi på Teleservice levererar radiokomlösningar till blåljusorganisationer runt om i hela landet. Lars Olsson, som är chef för vår radiokomavdelning, berättar:

– Då mobiltelefonin inte är tillräckligt säker är radiokommunikation svaret. När larmet kommer från SOS 112 ska olika resurser tillkallas, på till exempel en brandstation. Det går ut ett meddelande till brandmännen, det kommer ljud ur högtalarna på stationen, man får information via tv-skärmar och kaffebryggaren stängs av – allt detta levereras som ett komplett system från oss på Teleservice.

Bland våra kunder finns idag mellan 250-300 brandstationer, men också andra blåljusorganisationer, räddningstjänst, företag och industrier.

– I stora industrier handlar det mycket om att stärka upp säkerheten. Att snabbt kunna samordna en arbetsgrupp genom effektiv kommunikation är otroligt viktigt när det kan handla om sekunder. Vi levererar all slags kommunikationsutrustning från bärbar radio till personlig skyddsutrustning till de anställda – som särskilda skyddskåpor i hjälmar, säger Lars och visar de hjälmar som står uppradade som goda exempel på kontoret.

Det kommer också in så kallade specialprojekt till vår Radio-komavdelning. Som när Påven i slutet av förra året och besökte Lund och Malmö och vi på Teleservice fick förtroendet att säkra kommunikationen för polis, räddningstjänst och andra organisationer. Beredskapen och säkerheten var hög vid Påven Franciskus besök och Teleservice radiokom-specialister fick i uppdrag att upp ett separat nät för radiokommunikationen.

Som chef över vår radiokomavdelning, som består av nio medarbetare, har Lars del i hela kedjan – från kundbesök och försäljning till rådgivning och support.

– Det roligaste med mitt jobb är att vara en del av den tekniska utvecklingen. Det kommer hela tiden ny utrustning och vi får vara kreativa och ta fram nya lösningar, anpassade efter varje kund. Jag har jobbat på Teleservice sedan 1973 och också följt företagets tillväxtresa – det har varit en otroligt spännande tid!

Senaste nytt

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Filip Svensson jobbar som servicetekniker på Teleservice. Hans huvuduppgift är att åka ut till våra bredbandskunder som gjort en felanmälan, men för Filip handlar hans jobb om mycket mer. Han brinner för att ta hand om våra kunder och att se till så de känner sig...

Insamling för Ukraina

Insamling för Ukraina

Det som händer i Ukraina är helt ofattbart och drabbar civilbefolkningen mycket hårt. Teleservice har startat intern insamling för UkrainaUnder mars månad har vi på Teleservice en intern insamling hos UNHCR för att stödja det humanitära arbetet i det krigsdrabbade...