Tre tekniska trender för 2019

februari 25, 2019

Teleservice partner Radar, som är nordens främsta trendanalytiker inom IT, lägger årligen fram sin syn på de trender som bedöms få störst påverkan nästkommande år. Analysen ligger till grund för vad man bör ta upp och arbeta med under året ur ett tekniskt perspektiv.

Teleservice bjuder på föreläsning om IT-trender
Nu på torsdag den 28 februari har Teleservice bjudit in utvalda kunder till en föreläsning i Ystad där Radar kommer hålla en spännande föreläsning om teknik- och IT-trender.

Smakprov på trenderna för 2019
För 2019 vill Radar lyfta följande tre tekniskt drivna trender:

 1. Artificiell Intelligens.
  AI kommer vara morgondagens processor i alla processer. AI i sig är ingen trend utan snarare ett mycket stort teknikområde. AI området kommer att bli morgondagens processorområde, dvs. sättet att hantera, processa och förädla information på.
 1. Igenkänningsteknik.
  Morgondagens integration i den digitala verkligheten är att bli igenkänd baserat på ansikte, röst och rörelse. Detta är något som ständigt ökar! Redan nu kan användare logga in på BankID med igenkänning, dock inte för att godkänna en transaktion – ännu.
 1. Cybersäkerhet.
  Det är i säkerheten riskerna och hoten mot vårt allt mer digitala samhälle ligger. Samhället måste ställa in sig på att det kommer utsättas för fler och mer avancerade och organiserade dataintrång, såväl privat som offentlig sektor. Riskerna som uppstår i samband med digitalisering och konstant uppkoppling behöver uppmärksammas mer, för internet är på väg att bli all vår infrastrukturs infrastruktur.

Vill du höra mer om IT- och tekniktrender?
Radars föredrag på torsdag kommer att handla om detta och vi kommer att få svar på vad som sker i vår omvärld och hur det påverkar oss (konjunktur, varför IT blivit viktigare för samhälle och företag att fungera/konkurrera). Det kommer också att handla om varför teknik är lika med säkerhetspolitik idag och vilka trender som är viktigast att förstå som svensk. Och kanske den mest spännande frågan av alla – hur kommer världen se ut om tio år?

Är du kund till oss och vill komma på föreläsningen?
Hör då av dig till vår kommunikatör Nathalie på: [email protected].

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo

Telefon: 0416-58 50 00
E-post: [email protected]

Kan jag få mer plats i min e-postlåda?
Det går inte att köpa till extra utrymme utöver det som ingår i avtalet.
Varför får jag en massa skräppost i min e-postlåda?
 1. Skräppost (spam) som fyller upp inkorgen mot vår vilja är ett problem för de flesta av oss som använder e-post. Spam är många gånger obeställd reklam, som masspostas till mailinglistor eller nyhetsgrupper.
 2. Din e-postadress kan hamnat i "fel händer'" och utnyttjas på fel sätt.
 3. Om du anmäler dig till en mailinglista eller nyhetsbrev kan det hända att oseriösa företag säljer din e-postadress vidare. E-postadresser kan hämtas från webbsidor eller från nyhetsgrupper. Det finns program som söker på nätet i jakt på e-postadresser för tvivelaktiga syfte.
 4. Det händer avsändare slumpmässigt gissar sig till e-postadresser, eftersom de ofta består av förnamn och efternamn.
 5. E-post adresser kan också plockas ur innehållet i andra e-post meddelanden som skickats till dig, och på så sätt nyttjas av andra och till annat.
Varför fungerar det inte att skicka e-post?
 1. Är du uppkopplad mot internet och din mail ändå inte fungerar, kontrollera e-post inställningarna (så att inställningarna är de senaste).
 2. Har du e-post ifrån en annan leverantör, undersök då så att den leverantörens inställningar är rätt.
 3. Undersök om finns det någon skydd som är aktivt på datorn som stoppar mailen.
Hur många e-postadresser får jag tillgång till?
Fem stycken får du tillgång till, som du själv kan välja under förutsättning att de slutar på någon av våra domäner.
Hur stor är min e-postlåda?
5 GB.
Vad kan jag göra om min e-postlåda har blivit full?
 1. Den måste då rensas. Inga nya mail kommer in förrän det finns plats i lådan igen.
 2. Logga in med ditt konto på https://webmail.teleservice.net och frigör utrymme i inkorgen.
Kan jag läsa min e-post via mobiltelefonen?
Ja, i de flesta telefonerna finns det en e-post klient installerad. Konfigurerat med rätt inställningar och uppgifter fungerar detta utmärkt.
Hur lång garantitid har min router?
Gällande garanti (tillverkarens hemsida).
Misstänker du att din router är trasig kontaktar du vår Kundservice. Vi kommer då att göra en felsökning tillsammans med dig för att sedan eventuellt byta ut routern.Garanti har upphört.
Om din garanti har upphört kan du köpa ett nytt via oss.Garantin täcker inte skada vid åsknedslag.
Skydda din utrustning från åska. För att skydda elektronisk utrustning mot åsknedslag kan det vara bra att dra ur ström- och antennkablar från vägguttagen när ett åskväder närmar sig.
Vilka inställningar ska det vara på min e-post?
Inkommande epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            SSL
POP-SSL port:                      995
IMAP-SSL port:                    993 Utgående epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            TLS
Port:                                    587 Användarnamn är din fullständiga epostadress. Lösenordet finns på din värdehandling. Utgående mailserver ska logga in med samma uppgifter som ingående. (Detta är inte frivilligt)

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo