SCR Svensk Camping är branschorganisation för Sveriges camping- och stugföretagare. Under två dagar var det årsstämma på Malmö Live där campingägare från hela landet samlades.

Teleservice försäljningschef Ulf Mårtensson var inbjuden som talare för att berätta om vad gästen förväntar sig när det gäller tillgång till internet och hur man som campingägare ska göra för att leverera det.

Möten med campingägare

Redan under diskussioner innan seminariet blev det klart vilken stor betydelse det trådlösa nätet har för dagens campare.

– Wifi är nuförtiden en hygienfaktor. Många gäster checkar direkt in sig på internet och berättar att man har kommit fram, ofta innan man ens besöker toaletten i servicebyggnaden, berättar Peter, som är campingägare och även sitter med i SCRs styrelse.

Under en rundvandring på mässan kom det även frågor från leverantörer.

– Wifi är verkligen viktigt för våra kunder. Det är ju stor skillnad på mottagningen på olika campingplatser. Men det är ju även stor skillnad utanför och inne i husbilen eller husvagnen, så där borde det finnas någon lösning, berättar Sonja på Rojo Campingprodukter.

Frågor och svar

Under seminariet illustrerade Ulf flera sanningar, mycket med hjälp av praktiska hjälpmedel, som kablar, en papperskorg och naturligtvis en handboll.

  • Att wifi-kommunikation liknar en vanlig kommunikation, att det bara kan vara en som pratar i taget (per kanal), annars förstår ingen vad som sägs.
  • Att det är stor skillnad på vilken enhet man använder för att surfa på. En mobiltelefon har hälften så många decibel uteffekt som en dator, men bara ungefär en tredjedel av räckvidden av datorn.
  • Att sitta inne i en husvagn och surfa försämrar räckvidden och ger även en försämring för dina grannar.
  • Att för varje repeater man kopplar in för att få större täckning så halverar man hastigheten i nätet.
  • Att man ska sätta många små wifi-sändare i stället för ett fåtal stora.
  • Att streaming är massor av paket som belastar trådlösa nät väldigt mycket.

Teleservice har stor wifi-kompetens

Teleservice har expertkompetens inom trådlösa lösningar. Vi har levererat många nät, både stora och små, med många olika användningsområden. Vi kan hjälpa till att göra mätningar över områden och lokaler. Vi kan hjälpa till att ta fram en kravspecifikation. Då får man svar på frågor som vilken sorts klienter ska nätet vara för? Hur många klienter ska vi stödja? Hur mycket hastighet ska varje klient ha? Var är mest tryck?

Naturligtvis kan vi sedan leverera en lösning som fungerar.

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo

Telefon: 0416-58 50 00
E-post: [email protected]

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo