Teleservice startar adventskalender!

december 1, 2018

Teleservice startades som ett enmansföretag år 1973 och har idag över 13.000 kunder, 140 anställda och är verksamma i fem kommuner. Utsedda till ett av Sveriges Superföretag av Veckans Affärer, fått pris för Årets företagare inte mindre än två gånger och högsta kreditvärdighet i över tio år i rad. Ett företag med ständig tillväxt - hela tiden i ökande takt. Och då kan man ju undra, hur gick allt det här till, hur blev det så stort och framgångsrikt?

Jo, det ska vi berätta nu, i form av en adventskalender där ni varje dag kommer att få en inblick i Teleservice historia.

Det var en gång… En man som heter Claes Andersson. Uppväxt på en gård i södra Skåne och alltid med ett stort intresse för teknik och affärer. Redan som tonåring startade han sin första verksamhet. Det hade dock inte så mycket med teknik att göra. Han födde upp kaniner och marsvin och sålde vidare till smådjursbutiker. Och det gick rätt så bra faktiskt, många kaniner blev det. Men djurintresset svalande och nya utmaningar skapades.

Claes intresse för teknik fördjupades snabbt när han gick i gymnasiet och läste en teknisk utbildning. När han senare gjorde lumpen fick han utbildning i radiokommunikation.
Efter utbildningen fick han jobb på ASEA i Malmö där han jobbade med att testa och driftsätta bankomater. Samtidigt läste han företagsekonomi och extraknäckade med att sälja och reparera TV-apparater hemma i klädkammaren i lägenheten i Malmö.

En dag nåddes Claes av den överraskande nyheten att hans arbetsplats i Malmö skulle flyttas till Västerås. Claes funderade i några korta sekunder innan han snabbt tog beslutet att inte flytta med. Stora öppna kontorslandskap i storstaden lockade honom nämligen inte nämnvärt. Han bestämde sig istället för att stanna i Skåne och satsa helhjärtat på sitt stora intresse – att reparera TV-apparater.

Så småningom hittade han en fin central lokal i Sjöbo på Västergatan 9, mittemot Teleservice nuvarande huvudkontor på Västergatan 14. Här började han sälja och reparera TV-apparater under dagarna. På kvällar och helger var han oftast ute och installerade och satte upp antenner ute hos kunder. Att han redan då jobbade hårt är det inget tvivel om.

... Fortsättning följer fram till den 24 december i adventskalendern på Teleservice Facebooksida

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo

Telefon: 0416-58 50 00
E-post: [email protected]

Kan jag få mer plats i min e-postlåda?
Det går inte att köpa till extra utrymme utöver det som ingår i avtalet.
Varför får jag en massa skräppost i min e-postlåda?
  1. Skräppost (spam) som fyller upp inkorgen mot vår vilja är ett problem för de flesta av oss som använder e-post. Spam är många gånger obeställd reklam, som masspostas till mailinglistor eller nyhetsgrupper.
  2. Din e-postadress kan hamnat i "fel händer'" och utnyttjas på fel sätt.
  3. Om du anmäler dig till en mailinglista eller nyhetsbrev kan det hända att oseriösa företag säljer din e-postadress vidare. E-postadresser kan hämtas från webbsidor eller från nyhetsgrupper. Det finns program som söker på nätet i jakt på e-postadresser för tvivelaktiga syfte.
  4. Det händer avsändare slumpmässigt gissar sig till e-postadresser, eftersom de ofta består av förnamn och efternamn.
  5. E-post adresser kan också plockas ur innehållet i andra e-post meddelanden som skickats till dig, och på så sätt nyttjas av andra och till annat.
Varför fungerar det inte att skicka e-post?
  1. Är du uppkopplad mot internet och din mail ändå inte fungerar, kontrollera e-post inställningarna (så att inställningarna är de senaste).
  2. Har du e-post ifrån en annan leverantör, undersök då så att den leverantörens inställningar är rätt.
  3. Undersök om finns det någon skydd som är aktivt på datorn som stoppar mailen.
Hur många e-postadresser får jag tillgång till?
Fem stycken får du tillgång till, som du själv kan välja under förutsättning att de slutar på någon av våra domäner.
Hur stor är min e-postlåda?
5 GB.
Vad kan jag göra om min e-postlåda har blivit full?
  1. Den måste då rensas. Inga nya mail kommer in förrän det finns plats i lådan igen.
  2. Logga in med ditt konto på https://webmail.teleservice.net och frigör utrymme i inkorgen.
Kan jag läsa min e-post via mobiltelefonen?
Ja, i de flesta telefonerna finns det en e-post klient installerad. Konfigurerat med rätt inställningar och uppgifter fungerar detta utmärkt.
Hur lång garantitid har min router?
Gällande garanti (tillverkarens hemsida).
Misstänker du att din router är trasig kontaktar du vår Kundservice. Vi kommer då att göra en felsökning tillsammans med dig för att sedan eventuellt byta ut routern.Garanti har upphört.
Om din garanti har upphört kan du köpa ett nytt via oss.Garantin täcker inte skada vid åsknedslag.
Skydda din utrustning från åska. För att skydda elektronisk utrustning mot åsknedslag kan det vara bra att dra ur ström- och antennkablar från vägguttagen när ett åskväder närmar sig.
Vilka inställningar ska det vara på min e-post?
Inkommande epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            SSL
POP-SSL port:                      995
IMAP-SSL port:                    993 Utgående epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            TLS
Port:                                    587 Användarnamn är din fullständiga epostadress. Lösenordet finns på din värdehandling. Utgående mailserver ska logga in med samma uppgifter som ingående. (Detta är inte frivilligt)

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo