Teleservice startar adventskalender!

december 1, 2018

Teleservice startades som ett enmansföretag år 1973 och har idag över 13.000 kunder, 140 anställda och är verksamma i fem kommuner. Utsedda till ett av Sveriges Superföretag av Veckans Affärer, fått pris för Årets företagare inte mindre än två gånger och högsta kreditvärdighet i över tio år i rad. Ett företag med ständig tillväxt – hela tiden i ökande takt. Och då kan man ju undra, hur gick allt det här till, hur blev det så stort och framgångsrikt?

Jo, det ska vi berätta nu, i form av en adventskalender där ni varje dag kommer att få en inblick i Teleservice historia.

Det var en gång… En man som heter Claes Andersson. Uppväxt på en gård i södra Skåne och alltid med ett stort intresse för teknik och affärer. Redan som tonåring startade han sin första verksamhet. Det hade dock inte så mycket med teknik att göra. Han födde upp kaniner och marsvin och sålde vidare till smådjursbutiker. Och det gick rätt så bra faktiskt, många kaniner blev det. Men djurintresset svalande och nya utmaningar skapades.

Claes intresse för teknik fördjupades snabbt när han gick i gymnasiet och läste en teknisk utbildning. När han senare gjorde lumpen fick han utbildning i radiokommunikation.
Efter utbildningen fick han jobb på ASEA i Malmö där han jobbade med att testa och driftsätta bankomater. Samtidigt läste han företagsekonomi och extraknäckade med att sälja och reparera TV-apparater hemma i klädkammaren i lägenheten i Malmö.

En dag nåddes Claes av den överraskande nyheten att hans arbetsplats i Malmö skulle flyttas till Västerås. Claes funderade i några korta sekunder innan han snabbt tog beslutet att inte flytta med. Stora öppna kontorslandskap i storstaden lockade honom nämligen inte nämnvärt. Han bestämde sig istället för att stanna i Skåne och satsa helhjärtat på sitt stora intresse – att reparera TV-apparater.

Så småningom hittade han en fin central lokal i Sjöbo på Västergatan 9, mittemot Teleservice nuvarande huvudkontor på Västergatan 14. Här började han sälja och reparera TV-apparater under dagarna. På kvällar och helger var han oftast ute och installerade och satte upp antenner ute hos kunder. Att han redan då jobbade hårt är det inget tvivel om.

… Fortsättning följer fram till den 24 december i adventskalendern på Teleservice Facebooksida

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo

Telefon: 0416-58 50 00
E-post: [email protected]

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo