fbpx

Teleservice Radiokom Sverige AB är sålt

sep 3, 2019

Claes Andersson, grundare och ägare på Teleservice Skåne AB, Sten Olsson, Head of Corporate Development, AddSecure, Patrik Andersson, vd, Teleservice Skåne AB, Magnus Lengdell, CTO, AddSecure.

PRESSMEDDELANDE – Teleservice Radiokom Sverige AB är sålt till AddSecure.

Genom förvärvet stärker AddSecure sitt erbjudande inom affärsområdet Smart Rescue, riktat mot lokala räddningstjänster och industrin. Teleservice Radiokoms spetskompetens inom radiokommunikation och inomhustäckning är ett särskilt viktigt komplement. AddSecure, en ledande Europeisk leverantör av premiumlösningar inom säkrad kritisk kommunikation och data, meddelar idag att företaget förvärvar Teleservice Radiokom av Teleservice Skåne AB. Genom förvärvet kompletterar AddSecure sitt erbjudande inom affärsområdet Smart Rescue och blir en starkare spelare med en bredare produktportfölj.

Teleservice Radiokom har lång erfarenhet och bred kompetens inom radiokommunikation. Företaget samarbetar sedan lång tid med flera stora industrier och företag för olika typer av kommunikations-lösningar. Teleservice Radiokom har bland annat varit delaktiga i projekt som Turning Torso, ESS (European Spallation Source) i Lund och vid byggandet av Hallandstunneln, samt levererat radionät till Södra Cell, Stora Enso och Kemira kemi. Företaget utför även projektering, installation och drifttagning av hela radio- och teleentreprenaden till räddningstjänster samt ansvarar för servicen till dessa enheter.

För kunderna innebär förvärvet tillgång till ett ännu bredare utbud av produkter och tjänster. AddSecures nuvarande utbud kompletteras med radiokommunikation och utökad inomhustäckning. Samtidigt får Teleservice Radiokoms kunder tillgång till ytterligare lösningar, produkter och service över hela landet.

–Vi är mycket glada att få in teamet från Teleservice Radiokom i AddSecure. Förutom spetskompetens inom radionät och inomhustäckning, har personalen lång erfarenhet av och gottsamarbete med kunder inom räddningstjänst och industrin, områden som är mycket viktiga för oss, säger Stefan Albertsson, vd på AddSecure.

–Genom att Teleservice Radiokom nu blir del av ett större, expansivt bolag inom sin nisch säkrar företaget sin framtid. Företaget får inte bara tillgång till nya marknader och kunder utan även till en organisation som kan stötta och utveckla företaget och personalen ytterligare. Teleservice övriga bolag med affärsområdena IT, fiber och bredband kommer vi själva att fortsätta driva precis som vanligt – med ständigt fokus på utveckling och framtidens digitala möjligheter, säger Patrik Andersson, vd på Teleservice Skåne AB.

Teleservice Radiokoms verksamhet ingick tidigare i Teleservice Skåne AB, men knoppades 2018 av till ett eget bolag. AddSecure förvärvar Teleservice Radiokom (100%) av ägaren Teleservice Skåne AB.

För mer information kontakta:
Patrik Andersson VD, Teleservice Skåne AB
Mobil: 0739175123, email:
Kristina Grandin, Corporate Marketing Manager, AddSecure
Mobil: 070-689 52 08, email:

Senaste nytt

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Filip Svensson jobbar som servicetekniker på Teleservice. Hans huvuduppgift är att åka ut till våra bredbandskunder som gjort en felanmälan, men för Filip handlar hans jobb om mycket mer. Han brinner för att ta hand om våra kunder och att se till så de känner sig...

Insamling för Ukraina

Insamling för Ukraina

Det som händer i Ukraina är helt ofattbart och drabbar civilbefolkningen mycket hårt. Teleservice har startat intern insamling för UkrainaUnder mars månad har vi på Teleservice en intern insamling hos UNHCR för att stödja det humanitära arbetet i det krigsdrabbade...