Teleservice på Ninjat

januari 8, 2019

Ninjat Lan är en ideell förening som arrangerar Lan i Ystad för att framför allt barn och ungdomar men även vuxna ska kunna träffas för att spela datorspel tillsammans. Teleservice har sedan starten 2013 levererat fiber till Ninjat. Ibland med ovanliga lösningar för att kunna leverera internetkapacitet till platsen de valt. Men nya idéer är ju precis det vi är bra på, så det har alltid gått bra. Sedan flera år levererar Teleservice en supersnabb internet-förbindelse på hela 10 Gbit/s. Samma hastighet som på Dreamhack i Jönköping där 20000 datorer är uppkopplade!

Vi träffade Jack Löfving, föreningens ordförande. Vilken betydelse har Teleservice för Ninjat?

- Teleservice har varit med oss från starten, 2013, och fortsätter spelar en avgörande roll för Ninjat. Inte bara genom leverans av snabbt internet utan också med engagemang och intresse om hur vi kan utvecklas tillsammans och driva det framåt och till en ny nivå. Vi skulle säkert kunna köra Ninjat på ett eller annat sätt för vi har sådant driv, intresse och kärlek till spelvärlden, men det skulle bli avsevärt svårare och definitivt tråkigare utan Teleservice, säger Jack.

- Årets Ninjat har fungerat fantastiskt bra. Förbindelserna har fungerat precis som vanligt, och i år har vi till och med lyckats hålla tidsschemat för alla prisutdelningarna.

Teleservice marknadskoordinator Kenny var på plats på Ninjat under helgen. Varför samarbetar Teleservice med Ninjat?

- För oss är det självklart att satsa på Ninjat. De ger en möjlighet för ungdomar som älskar teknik att samlas och umgås tillsammans. Precis som vi gör varje dag på Teleservice, skrattar Kenny. Varje år tillbringar jag flera timmar på Ninjat för att kolla så att allt flyter och för att dela ut giveaways och lite godis. Det är härligt att känna av all glädje och entusiasm i lokalen. Sedan är det ju bland de här ungdomarna som vi kommer att hitta våra anställda om några år. Faktum är att vi de senaste åren har anställt två av eldsjälarna som jobbar med Ninjat!

Jack Löfving, trött men nöjd Ninjatordförande


Didrik från Teleservice håller koll på spelservrarna


Några av de 400 spelarna
Sovsalen lystes upp av Teleservice logga
Retrospelare
 En del av datorerna ser ut som konstverk.


Vinnarna i den största tävlingen, CS:GO 5v5

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo

Telefon: 0416-58 50 00
E-post: [email protected]

Kan jag få mer plats i min e-postlåda?
Det går inte att köpa till extra utrymme utöver det som ingår i avtalet.
Varför får jag en massa skräppost i min e-postlåda?
  1. Skräppost (spam) som fyller upp inkorgen mot vår vilja är ett problem för de flesta av oss som använder e-post. Spam är många gånger obeställd reklam, som masspostas till mailinglistor eller nyhetsgrupper.
  2. Din e-postadress kan hamnat i "fel händer'" och utnyttjas på fel sätt.
  3. Om du anmäler dig till en mailinglista eller nyhetsbrev kan det hända att oseriösa företag säljer din e-postadress vidare. E-postadresser kan hämtas från webbsidor eller från nyhetsgrupper. Det finns program som söker på nätet i jakt på e-postadresser för tvivelaktiga syfte.
  4. Det händer avsändare slumpmässigt gissar sig till e-postadresser, eftersom de ofta består av förnamn och efternamn.
  5. E-post adresser kan också plockas ur innehållet i andra e-post meddelanden som skickats till dig, och på så sätt nyttjas av andra och till annat.
Varför fungerar det inte att skicka e-post?
  1. Är du uppkopplad mot internet och din mail ändå inte fungerar, kontrollera e-post inställningarna (så att inställningarna är de senaste).
  2. Har du e-post ifrån en annan leverantör, undersök då så att den leverantörens inställningar är rätt.
  3. Undersök om finns det någon skydd som är aktivt på datorn som stoppar mailen.
Hur många e-postadresser får jag tillgång till?
Fem stycken får du tillgång till, som du själv kan välja under förutsättning att de slutar på någon av våra domäner.
Hur stor är min e-postlåda?
5 GB.
Vad kan jag göra om min e-postlåda har blivit full?
  1. Den måste då rensas. Inga nya mail kommer in förrän det finns plats i lådan igen.
  2. Logga in med ditt konto på https://webmail.teleservice.net och frigör utrymme i inkorgen.
Kan jag läsa min e-post via mobiltelefonen?
Ja, i de flesta telefonerna finns det en e-post klient installerad. Konfigurerat med rätt inställningar och uppgifter fungerar detta utmärkt.
Hur lång garantitid har min router?
Gällande garanti (tillverkarens hemsida).
Misstänker du att din router är trasig kontaktar du vår Kundservice. Vi kommer då att göra en felsökning tillsammans med dig för att sedan eventuellt byta ut routern.Garanti har upphört.
Om din garanti har upphört kan du köpa ett nytt via oss.Garantin täcker inte skada vid åsknedslag.
Skydda din utrustning från åska. För att skydda elektronisk utrustning mot åsknedslag kan det vara bra att dra ur ström- och antennkablar från vägguttagen när ett åskväder närmar sig.
Vilka inställningar ska det vara på min e-post?
Inkommande epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            SSL
POP-SSL port:                      995
IMAP-SSL port:                    993 Utgående epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            TLS
Port:                                    587 Användarnamn är din fullständiga epostadress. Lösenordet finns på din värdehandling. Utgående mailserver ska logga in med samma uppgifter som ingående. (Detta är inte frivilligt)

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo