Teleservice hjälper STR med modern telefonilösning

januari 30, 2020

Håkan Björklund, VD för STR service och Anders, företagssäljare på Teleservice.

Allt fler företag väljer att anlita Teleservice när de behöver tjänster inom IT, dokumenthantering, konferensutrustning och telefoni. En av våra senaste kunder är STR – Sveriges Trafikutbildares Riksförbund i Landskrona, som nyligen köpt sin telefonilösning av oss.

Många känner säkert till STR sen man tog sitt körkort. Sedan 1939 är de ett förbund för företag och organisationer som bedriver yrkesmässig förarutbildning och har cirka 750 medlemsföretag som sysselsätter runt 3000 trafiklärare runt om i landet. STR Service AB är förbundets servicebolag som är ansvariga för förbundets kansli och utvecklar och tillhandahåller läromedel och utbildning samt andra produkter och tjänster för medlemmar och andra trafikutbildare.

Ny telefonilösning
På STR Service AB är man precis som på många andra ställen mitt inne i en digitaliseringsperiod. Att läsa körkortsteorin i bokform är inte längre en självklarhet, nu vill många istället lära sig teorin via olika datorprogram och appar. Något annat som också behövde förnyas var företagets telefonilösning på kontoret. Då tog STRs  Service VD kontakt med Teleservice, som han visste var erfarna inom telefoni.
– Teleservice har ett gott rykte och jag har samarbetat med dem sedan många år tillbaka, även när jag jobbat på andra ställen, säger Håkan Björklund, VD för STR service.

Vad är det för telefonilösning ni valt att få levererat från Teleservice?
– Det är en lösning från Teleservice samarbetspartner Telavox som heter Flow. Så nu kör alla våra 36 anställda på kontoret i Landskrona med denna lösning, säger Håkan.

Telefoni, växel, video och chatt samlat i molnbaserad lösning
Flow har allt man behöver för att enkelt kommunicera och samarbeta med kunder och kollegor – telefoni, växel, video och chatt samlat i en molnbaserad lösning. Det är lätt att komma igång och alla kan enkelt använda appen. En annan fördel med denna telefonilösning är att det inte krävs någon hårdvara vilket innebär att man slipper strulig teknik och uppdatering av mjukvara. För användaren är appen navet i hela växeln. Här kopplar man samtal, ser status på kollegor, chattar och mycket mer. Lika enkelt från mobilen som datorn.

Kändes det krångligt att byta telefonilösning?
– Vi trodde att det kanske skulle bli lite krångligt i övergången, men det gick förvånansvärt smidigt faktiskt. Teleservice säljare Anders har sedan dag ett skött affären mycket snyggt – från första mötet tills allt var installerat och klart. Deras egna tekniker var här och installerade allt och sen bara följde vi instruktionerna som vi fått, därefter fungerade allt redan efter fem minuter, säger Håkan.

Årets arbetsgivare 2019
Att STR bryr sig om sin personal är det ingen tvekan om, förra året blev de nämligen utnämnda till årets arbetsgivare 2019. Företaget har jobbat mycket med att skapa delaktighet och förståelse kring alla förändringar de går igenom i samband med digitaliseringen. Dessutom satsar man mycket på friskvård – eget gym på kontoret, och de som vill får gärna låna hem en mountainbike över helgen. Även nya telefonilösningen är främst för de anställdas skull, det är viktigt att det ska vara enkelt att kommunicera med både kollegor och kunder.

Telefoniaffären är klar, allt är på plats och installerat. Men det innebär inte att Teleservice lämnar det här. Nu finns vi tillgängliga för service och support om det skulle uppstå frågor eller funderingar.
– Jag har faktiskt inte haft någon kontakt med supporten än, vilket i och för sig är positivt – det betyder ju att allt fungerar bra, avslutar Håkan Björklund.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo

Telefon: 0416-58 50 00
E-post: [email protected]

Kan jag få mer plats i min e-postlåda?
Det går inte att köpa till extra utrymme utöver det som ingår i avtalet.
Varför får jag en massa skräppost i min e-postlåda?
  1. Skräppost (spam) som fyller upp inkorgen mot vår vilja är ett problem för de flesta av oss som använder e-post. Spam är många gånger obeställd reklam, som masspostas till mailinglistor eller nyhetsgrupper.
  2. Din e-postadress kan hamnat i "fel händer'" och utnyttjas på fel sätt.
  3. Om du anmäler dig till en mailinglista eller nyhetsbrev kan det hända att oseriösa företag säljer din e-postadress vidare. E-postadresser kan hämtas från webbsidor eller från nyhetsgrupper. Det finns program som söker på nätet i jakt på e-postadresser för tvivelaktiga syfte.
  4. Det händer avsändare slumpmässigt gissar sig till e-postadresser, eftersom de ofta består av förnamn och efternamn.
  5. E-post adresser kan också plockas ur innehållet i andra e-post meddelanden som skickats till dig, och på så sätt nyttjas av andra och till annat.
Varför fungerar det inte att skicka e-post?
  1. Är du uppkopplad mot internet och din mail ändå inte fungerar, kontrollera e-post inställningarna (så att inställningarna är de senaste).
  2. Har du e-post ifrån en annan leverantör, undersök då så att den leverantörens inställningar är rätt.
  3. Undersök om finns det någon skydd som är aktivt på datorn som stoppar mailen.
Hur många e-postadresser får jag tillgång till?
Fem stycken får du tillgång till, som du själv kan välja under förutsättning att de slutar på någon av våra domäner.
Hur stor är min e-postlåda?
5 GB.
Vad kan jag göra om min e-postlåda har blivit full?
  1. Den måste då rensas. Inga nya mail kommer in förrän det finns plats i lådan igen.
  2. Logga in med ditt konto på https://webmail.teleservice.net och frigör utrymme i inkorgen.
Kan jag läsa min e-post via mobiltelefonen?
Ja, i de flesta telefonerna finns det en e-post klient installerad. Konfigurerat med rätt inställningar och uppgifter fungerar detta utmärkt.
Hur lång garantitid har min router?
Gällande garanti (tillverkarens hemsida).
Misstänker du att din router är trasig kontaktar du vår Kundservice. Vi kommer då att göra en felsökning tillsammans med dig för att sedan eventuellt byta ut routern.Garanti har upphört.
Om din garanti har upphört kan du köpa ett nytt via oss.Garantin täcker inte skada vid åsknedslag.
Skydda din utrustning från åska. För att skydda elektronisk utrustning mot åsknedslag kan det vara bra att dra ur ström- och antennkablar från vägguttagen när ett åskväder närmar sig.
Vilka inställningar ska det vara på min e-post?
Inkommande epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            SSL
POP-SSL port:                      995
IMAP-SSL port:                    993 Utgående epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            TLS
Port:                                    587 Användarnamn är din fullständiga epostadress. Lösenordet finns på din värdehandling. Utgående mailserver ska logga in med samma uppgifter som ingående. (Detta är inte frivilligt)

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo