Fiberutbyggnad

Varför ska jag ha fiber?

Hög hastighet

I takt med att samhället digitaliseras krävs också allt högre bredbandshastigheter. Tjänster som Svtplay, Viaplay och Netflix kräver en stabil och felfri uppkoppling, likaså om du spelar mycket spel på nätet. I ett hushåll där flera personer dessutom vill kunna använda internettjänster samtidigt är en snabb uppkoppling ovärderlig. Hög hastighet kan användas både för upp- och nedladdning.

Framtidssäkring

Även om framtida tjänsterkommer att kräva högre hastigheter än de som finns idag, så kommer fiberkapaciteten att vara tillräcklig.

Korta svarstider

Svarstider är väldigt viktigt för den som spelar spel, men även om man använder andra funktioner som kräver tät kommunikation med servrar eller andra datorer.

Intressantare fastighet

Vid valet mellan att köpa två liknande fastigheter kan en fastighet som har fiberanslutning vara avgörande för beslutet.

Störningsfritt

Eftersom fiber inte innehåller någon metall är den helt okänslig för elektromagnetiska störningar eller åska. Aktiv utrustning kan dock skadas via åsknedslag i elnätet.

Avståndsoberoende

Det är samma hastighet och kvalitet på en förbindelse oavsett hur långt från kopplingspunkten den är.

Stor kapacitet

Fiber kan föra över stora mängder information av många olika typer samtidigt.

Vi bygger ett öppet nät

Teleservice bygger ett öppet fibernät som andra operatörer och tjänsteleverantörer kan etablera sig i. Ett öppet fibernät innebär att du har full valfrihet att ansluta dig till vilken operatör som helst. Du kan också välja precis de tjänster du är intresserad av, antingen av den operatör du har valt eller av en annan tjänsteleverantör, förutsatt att de har valt att etablera sig i nätet.

Vad kostar det att få fiber?

En komplett anslutning består av grävning fram till tomten, ingrävning till fastigheten, håltagning i vägg och uppsättning av fiberuttag.

För att utnyttja fiberanslutningen behöver du teckna avtal för de tjänster som du vill abonnera på.

Priset för en komplett anslutning i etablerat villaområde, med fiberuttag är 25 000 kr, utan eventuellt ROT-avdrag.

Avdragsgrundat belopp (om du uppfyller kraven för att få ROT) är för en normal installation 3000 kr, vilket då innebär 900 kr i avdrag från och med 1/1 2016.

Förklaringar

Etablerat villaområde:

Villa i område där vi finns etablerade, med minst fem samtidiga anslutningar i kvarteret.

Komplett anslutning:

Anslutning färdigt in i fastigheten med fiberuttag monterad.

Kostnad för router och eventuell kabeldragning och uttag (t.ex. nätverks-, antenn- eller telefonkabel) längre än 50 cm från fiberuttag tillkommer.

ROT/RUT:

Summan 3000 kr för tomtarbete är ok ur Skatteverkets synvinkel.

RUT-avdrag gäller bara för jobb inne i huset (håltagning vägg är ROT), vilket är en minimal kostnad, därför kan vi inte erbjuda RUT för denna. Däremot kan RUT utnyttjas för extrabeställning av kabeldragning i ett hus. Prata med projektören som kommer ut till dig om du önskar utnyttja RUT för extrabeställningen.

Andra leverantörer säger sig kunna erbjuda högre ROT, och även RUT, men detta kommer att granskas av Skatteverket och risken är stor att du som kund i slutänden drabbas.

Samtliga priser gäller privatkunder och är inklusive moms.
Företag – kontakta oss

Intresseanmälan

Även om du inte bor inom ett område där vi planerar att gräva, så gör en intresseanmälan ändå.

Den är inte bindande, men den gör att du kan få information om vår utbyggnad och om tillräckligt många är intresserade i ett område, så bygger vi ändå.

Gör din intresseanmälan
redan idag!

Vad händer där jag bor?
Välj ort här nedan för att läsa mer om våra fibertjänster och fiberutbyggnaden på just din ort.

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo

Telefon: 0416-58 50 00
E-post: [email protected]

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo