För närvarande är det ett frenetiskt arbete i byn Lyby utanför Hörby. Flera arbetslag jobbar tillsammans för att knyta samman flera orter med Teleservice fibernät. Många maskiner och mycket personal arbetar med att gräva stamnät. Samtidigt gräver vi ner klientanslutningar för att koppla upp Lybyborna till internet.

Sex grävmaskiner tillsammans

I dagsläget är inte mindre än sex grävmaskiner igång och arbetar inom ett par hundra meter. Nicklas Byrlén är en av grävarna som för tillfället har kopplat en kabelplog monterad i stället för skopa i sin grävmaskin. Med den drar han ett smalt och djupt spår bara några decimeter från asfalten i vägbanan. Eftersom det är ganska stenigt plöjer han först med bladet för att få bort de stora stenarna. Därefter kopplar han på dukten (fiberslangen) och en söktråd för att kunna hitta dukten igen. Det finns ju ingen metall i röret och fibern är ju av glas, så därför kompletterar man med en söktråd. Annars blir fibern osynlig för alla mätinstrument. Om man inte ser fibern, så är ju risken större att den blir avgrävd.

På ett fält en bit bort står Tony Olsen med skopan i marken. Här grävs en bredare och djupare sträcka. Här är det flera olika rör som ska grävas ner. Först är det stamnät som ska grävas ner. Det är fiber som dras mellan större brunnar och de har plats för väldigt många fiber. Sedan är det också klientfiber som läggs ner. Från den kan man sedan koppla in ett antal klienter.

– Sedan lägger vi ner ytterligare en tom slang ifall någon skulle behöva den senare.

Mjuk åker

Till skillnad från den steniga terräng som Nicklas behövde ta sig igenom för att lägga ner klientfibern, så ser det ut att vara mjuk matjord i Tonys hål.

– När vi passerade kyrkan var det mycket sten, men idag är det jag som har dragit vinstlotten, här är det lätt att gräva. När det är som bäst förutsättningar kan man gräva 600 meter på en dag. Men det händer ganska sällan. Ibland får man kämpa en hel dag och ändå nöja sig med 50 meter.

Efter att anläggaren Andreas har kopplat ihop en skarv mellan två rör så lägger han ner allt i rännan igen. Sedan är det bara att skyffla igen. Efter en liten stunds återställning syns det knappt några tecken på att någon varit i åkern.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo

Telefon: 0416-58 50 00
E-post: [email protected]

Kan jag få mer plats i min e-postlåda?
Det går inte att köpa till extra utrymme utöver det som ingår i avtalet.
Varför får jag en massa skräppost i min e-postlåda?
  1. Skräppost (spam) som fyller upp inkorgen mot vår vilja är ett problem för de flesta av oss som använder e-post. Spam är många gånger obeställd reklam, som masspostas till mailinglistor eller nyhetsgrupper.
  2. Din e-postadress kan hamnat i "fel händer'" och utnyttjas på fel sätt.
  3. Om du anmäler dig till en mailinglista eller nyhetsbrev kan det hända att oseriösa företag säljer din e-postadress vidare. E-postadresser kan hämtas från webbsidor eller från nyhetsgrupper. Det finns program som söker på nätet i jakt på e-postadresser för tvivelaktiga syfte.
  4. Det händer avsändare slumpmässigt gissar sig till e-postadresser, eftersom de ofta består av förnamn och efternamn.
  5. E-post adresser kan också plockas ur innehållet i andra e-post meddelanden som skickats till dig, och på så sätt nyttjas av andra och till annat.
Varför fungerar det inte att skicka e-post?
  1. Är du uppkopplad mot internet och din mail ändå inte fungerar, kontrollera e-post inställningarna (så att inställningarna är de senaste).
  2. Har du e-post ifrån en annan leverantör, undersök då så att den leverantörens inställningar är rätt.
  3. Undersök om finns det någon skydd som är aktivt på datorn som stoppar mailen.
Hur många e-postadresser får jag tillgång till?
Fem stycken får du tillgång till, som du själv kan välja under förutsättning att de slutar på någon av våra domäner.
Hur stor är min e-postlåda?
5 GB.
Vad kan jag göra om min e-postlåda har blivit full?
  1. Den måste då rensas. Inga nya mail kommer in förrän det finns plats i lådan igen.
  2. Logga in med ditt konto på https://webmail.teleservice.net och frigör utrymme i inkorgen.
Kan jag läsa min e-post via mobiltelefonen?
Ja, i de flesta telefonerna finns det en e-post klient installerad. Konfigurerat med rätt inställningar och uppgifter fungerar detta utmärkt.
Hur lång garantitid har min router?
Gällande garanti (tillverkarens hemsida).
Misstänker du att din router är trasig kontaktar du vår Kundservice. Vi kommer då att göra en felsökning tillsammans med dig för att sedan eventuellt byta ut routern.Garanti har upphört.
Om din garanti har upphört kan du köpa ett nytt via oss.Garantin täcker inte skada vid åsknedslag.
Skydda din utrustning från åska. För att skydda elektronisk utrustning mot åsknedslag kan det vara bra att dra ur ström- och antennkablar från vägguttagen när ett åskväder närmar sig.
Vilka inställningar ska det vara på min e-post?
Inkommande epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            SSL
POP-SSL port:                      995
IMAP-SSL port:                    993 Utgående epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            TLS
Port:                                    587 Användarnamn är din fullständiga epostadress. Lösenordet finns på din värdehandling. Utgående mailserver ska logga in med samma uppgifter som ingående. (Detta är inte frivilligt)

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo