fbpx

“Jag älskar att vi kan leverera professionella IT-lösningar både till lilla målarfirman och stora hotellkejan!”

jan 5, 2021

I slutet på förra året gick vi ut med våra expansionsplaner ”vi rustar för att vara dubbelt så stora inom IT år 2025”, meddelade Patrik Andersson, vd på Teleservice. För att lyckas kommer vi att behöva rekrytera upp till 30 nya IT-proffs som vill vara med på den fortsatta framgångsresan.

Vårt senaste tillskott på IT-avdelningen, Jonatan Grönkvist har nyligen flyttat ner till Skåne från Linköping och började jobba på Teleservice hösten 2020. Med sig i bagaget har han en examen i systemvetenskap, samt tidigare erfarenhet av att jobba som IT-konsult.

Hej Jonatan! Nu har du snart jobbat på Teleservice i ett halvår, hur trivs du på jobbet?
– Jag trivs jättebra! Det är ett härligt gäng på Teleservice och arbetsuppgifterna passar mig helt perfekt.

Vilka är dina arbetsuppgifter som IT-konsult på Teleservice?
– Min roll innebär att delvis driva och leda projekt, stora som små – samt att själv konsultera i Microsoft365 med fokus SharePoint och Teams.

Har du någon specialkompetens inom IT, eller något område du tycker är extra kul?
– Det måste nog vara SharePoint och Teams. Detta eftersom det går att göra så himla mycket med förhållandevis lite konfiguration. Snabb kundnytta, det gillar jag!
I min delade roll som projektledare och konsult får jag det bästa av två världar. Ena stunden leda och styra projekt och i andra stunden själv få fördjupa mig i tekniken, det är helt perfekt.

Vad var det som gjorde att du sökte dig just till Teleservice?
– Det var för att det kändes som ett företag som är på språng, ett företag som vill framåt! Dessutom älskar jag att vi arbetar med såväl lilla målarfirman som stora hotellkedjan, det är kul och varierande att få jobba med olika kundtyper.

Hur är det att börja på ett helt nytt jobb mitt i en pandemi?
– Jo men det är ju lite speciellt kan man väl säga… Hemmakontor + introduktion är väl inte den bästa kombinationen kanske, men vi har trots allt lyckats väldigt bra ändå. Vi på konsultavdelningen har frekventa Teamsmöten för att kompensera de fysiska mötena, så det är bra. Jag har blivit väl omhändertagen ändå och lyckats få en bra relation med kollegorna även om vi inte träffats så mycket rent fysiskt. Men visst ser jag framemot när vi får en normal vardag igen!

Hur känns det när du hör att vi vill vara dubbelt så stora inom IT år 2025?
– Roligt! Det känns absolut som rätt väg att gå – det finns många möjligheter som väntar när man vågar satsa. Nu ser vi framemot att hitta fler nya kollegor till vårt gäng på IT-avdelningen, säger Jonatan Grönkvist.

Senaste nytt

Teleservice etablerar sig i Ystad stadsnät!

Teleservice etablerar sig i Ystad stadsnät!

- Nu kan vi erbjuda internet till fler Ystadbor! Nu tar vi klivet och etablerar oss i Ystad stadsnät och från och med idag kan vi erbjuda internet till fler Ystadbor. Teleservice har redan ett eget fibernät i Ystad sedan tidigare och för att kunna nå ut till fler...

Teleservice har gjort livet enklare för Motostar

Teleservice har gjort livet enklare för Motostar

- Att digitalisera har förenklat för både anställda och kunder När Johan Andersson startade Motostar år 2006 var de två personer som jobbade på företaget och drömmen var att en dag bli en av de stora. Idag har han sju anställda och har minst sagt lyckats att bli en av...

Behöver din verksamhet nya datorer?

Behöver din verksamhet nya datorer?

Nu har vi har gjort det enkelt, prisvärt och säkert att skaffa nya datorer till din verksamhet! Hur? Jo, vi låter dig hyra en dator för en låg och hanterbar kostnad. Sen vet vi också att om du behöver köpa en ny dator, så är du antagligen också i behov av Microsoft...