fbpx

IT-konsulten Pierre har utvecklats och växt inom Teleservice

okt 15, 2021

För Pierre Mårtensson är ingen arbetsdag den andra lik. Han jobbar med servermiljöer, nätverk, tredjepartsapplikationer, Microsoft-produkter och säkerhetsfrågor. Några dagar i veckan jobbar han på plats ute hos kunder och agerar som deras IT-avdelning, någon dag hittar man honom på huvudkontoret i Sjöbo och ibland arbetar han hemifrån. Livet som IT-konsult på Teleservice är minst sagt varierande och det är också just det Pierre gillar mest med sin roll.

– Det står aldrig still och det gillar jag! Varje kund är unik och genom att hitta anpassade och flexibla lösningar lär jag mig också nya saker precis hela tiden.

Pierre har studerat till IT-drifttekniker med inriktning System Management på högskolan i Kristianstad. Genom utbildningen fick han sedan en praktikplats på ett IT-företag i Simrishamn, och efter examen 2011 fortsatte han att jobba där i lite mer än ett år. Sedan hörde han talas om Teleservice.

– En av mina klasskamrater från utbildningen (Adam Widecrantz) fick jobb på Teleservice och pratade gott om företaget, så vi ordnade så att jag också fick en intervju där. Jag fick jobbet direkt, och på den vägen är det…

Från servicedesk till IT-konsult
Nu har Pierre jobbat på Teleservice i nästan åtta år. Men han har inte alltid haft IT-konsultrollen, de första åren jobbade han som IT-tekniker i servicedesk.

– Jag jobbade hårt och var aldrig rädd för att fråga mina kollegor! I början sprang jag fram och tillbaka hela tiden för att fråga saker jag inte visste eller var osäker på, och på så vis växte jag snabbt i min roll.

Efter cirka två års arbete i servicedesk hade han ett samtal med IT-konsultchefen som förslog att han skulle ta klivet från servicedesk till konsultsidan.

– Jag blev taggad och tvekade aldrig! Man vill ju framåt och jag kände att det var ett naturligt och roligt steg att ta. 

Idag har han ett stort ansvar för många av Teleservice IT-kunder och hjälper dem att växa. Samtidigt fortsätter han att vidareutveckla sig själv genom kurser och certifieringar som Teleservice står för.

– Man kan säga att jag är ett väldigt bra exempel på att man verkligen kan växa och utvecklas inom Teleservice.

Positivt med aktiviteter även efter arbetstid
Förutom att han gillar sina arbetsuppgifter och kollegorna så uppskattar han också allt som Teleservice gör för sina medarbetare. Han brukar försöka vara med på det mesta som företaget bjuder in till.

– Jag har nog varit med på det mesta! Vår årliga golftävling, Stafettmaran, julfesten, familjedagen – och så brukar jag dyka upp på våra pubkvällar när det passar in i livet. Jag tycker det är kul att man gör så mycket för sina anställda, det ökar helt klart arbetsglädjen och gör att man trivs lite sådär extra bra på jobbet, avslutar Pierre Mårtensson.

Senaste nytt

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Filip Svensson jobbar som servicetekniker på Teleservice. Hans huvuduppgift är att åka ut till våra bredbandskunder som gjort en felanmälan, men för Filip handlar hans jobb om mycket mer. Han brinner för att ta hand om våra kunder och att se till så de känner sig...

Insamling för Ukraina

Insamling för Ukraina

Det som händer i Ukraina är helt ofattbart och drabbar civilbefolkningen mycket hårt. Teleservice har startat intern insamling för UkrainaUnder mars månad har vi på Teleservice en intern insamling hos UNHCR för att stödja det humanitära arbetet i det krigsdrabbade...