Hotell Svea – nöjda gäster med IT från Teleservice

januari 30, 2019

Hotell Svea på vackra Österlen har funnits sedan år 1840. År 2014 blev Patrik Zackrisson och hans fru förälskade i hotellet och bestämde sig för att köpa det. Sedan dess har det varit mycket fokus på konferenslokalerna, restaurangen och den goda maten. Men sen i höstas har de med hjälp av Teleservice även börjat utveckla en helt annan del av hotellet – tekniken och nya IT-lösningar.

Ville hänga med i den senaste tekniken
På ett nätverksmöte i höstas möttes Hotell Sveas ägare Patrik och en av Teleservice säljare, Adam. Samtidigt som de käkade frukost ihop berättade Patrik om det populära hotellets teknikutmaningar som de stod inför. Adam lyssnade och började omedelbart att spåna på hur han skulle kunna förbättra teknikupplevelsen för gästerna. Hotell Svea var med på tåget och tvekade aldrig över att satsa för att hänga med i tekniken.

- Vi har många andra kunder inom hotellbranschen som vi gjort funktioner till tidigare, så jag såg ganska snabbt hur vi kunde utnyttja några av dessa för att skräddarsy en lösning som passar perfekt för Hotell Svea, säger Adam Lindberg, säljare på Teleservice.

Ett måste med snabbt och välfungerande internet
Under bara ett par månader har hotellet gjort en enorm nyinvestering på det mesta gällande IT. Via Teleservice har de nu fått trådlöst nätverk med moderna produkter. Eftersom de satsar mycket på konferenser så är det såklart en stor fördel att man nu kan vara uppkopplad överallt, var man än befinner sig på hotellet.

- Det känns fantastiskt bra med denna investering vi gjort för att få våra gäster att trivas ännu bättre hos oss! Just internetlösningen känns extra bra. Det är en oerhört viktig del av hotellet som bara måste fungera snabbt och felfritt. Och sen vi inledde vårt samarbete med Teleservice hör vi aldrig några klagomål angående internet från våra gäster längre, säger Patrik Zackrisson som äger Hotell Svea.

Ny kopiator och kontoret i molnet
Utöver det trådlösa nätverket har hotellet också investerat i nya servrar som gör att personalen kan jobba hemifrån och även en ny brandvägg som gör hemmaarbetet via vpn säkert. En annan teknisk förbättring är att de nu också har sitt kontor i molnet med hjälp av Office 365 från Teleservice. Även en sprillans ny kopiator står på plats i hotellreceptionen.

- Jag är väldig glad och nöjd med vårt samarbete med Teleservice. De är flexibla och erbjuder enormt professionell service, avslutar Patrik.

 

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo

Telefon: 0416-58 50 00
E-post: [email protected]

Kan jag få mer plats i min e-postlåda?
Det går inte att köpa till extra utrymme utöver det som ingår i avtalet.
Varför får jag en massa skräppost i min e-postlåda?
  1. Skräppost (spam) som fyller upp inkorgen mot vår vilja är ett problem för de flesta av oss som använder e-post. Spam är många gånger obeställd reklam, som masspostas till mailinglistor eller nyhetsgrupper.
  2. Din e-postadress kan hamnat i "fel händer'" och utnyttjas på fel sätt.
  3. Om du anmäler dig till en mailinglista eller nyhetsbrev kan det hända att oseriösa företag säljer din e-postadress vidare. E-postadresser kan hämtas från webbsidor eller från nyhetsgrupper. Det finns program som söker på nätet i jakt på e-postadresser för tvivelaktiga syfte.
  4. Det händer avsändare slumpmässigt gissar sig till e-postadresser, eftersom de ofta består av förnamn och efternamn.
  5. E-post adresser kan också plockas ur innehållet i andra e-post meddelanden som skickats till dig, och på så sätt nyttjas av andra och till annat.
Varför fungerar det inte att skicka e-post?
  1. Är du uppkopplad mot internet och din mail ändå inte fungerar, kontrollera e-post inställningarna (så att inställningarna är de senaste).
  2. Har du e-post ifrån en annan leverantör, undersök då så att den leverantörens inställningar är rätt.
  3. Undersök om finns det någon skydd som är aktivt på datorn som stoppar mailen.
Hur många e-postadresser får jag tillgång till?
Fem stycken får du tillgång till, som du själv kan välja under förutsättning att de slutar på någon av våra domäner.
Hur stor är min e-postlåda?
5 GB.
Vad kan jag göra om min e-postlåda har blivit full?
  1. Den måste då rensas. Inga nya mail kommer in förrän det finns plats i lådan igen.
  2. Logga in med ditt konto på https://webmail.teleservice.net och frigör utrymme i inkorgen.
Kan jag läsa min e-post via mobiltelefonen?
Ja, i de flesta telefonerna finns det en e-post klient installerad. Konfigurerat med rätt inställningar och uppgifter fungerar detta utmärkt.
Hur lång garantitid har min router?
Gällande garanti (tillverkarens hemsida).
Misstänker du att din router är trasig kontaktar du vår Kundservice. Vi kommer då att göra en felsökning tillsammans med dig för att sedan eventuellt byta ut routern.Garanti har upphört.
Om din garanti har upphört kan du köpa ett nytt via oss.Garantin täcker inte skada vid åsknedslag.
Skydda din utrustning från åska. För att skydda elektronisk utrustning mot åsknedslag kan det vara bra att dra ur ström- och antennkablar från vägguttagen när ett åskväder närmar sig.
Vilka inställningar ska det vara på min e-post?
Inkommande epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            SSL
POP-SSL port:                      995
IMAP-SSL port:                    993 Utgående epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            TLS
Port:                                    587 Användarnamn är din fullständiga epostadress. Lösenordet finns på din värdehandling. Utgående mailserver ska logga in med samma uppgifter som ingående. (Detta är inte frivilligt)

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo