Vi jobbar för fullt med att bygga ut vårt fibernät och varje dag blir fler hem utrustade med framtidens uppkoppling. Teleservice har under årets andra kvartal kopplat in över 1 000 nya bostäder på fiber. Det innebär att vi nu totalt har 8 500 inkopplingar i vårt fibernät. Men fortfarande är det många som ivrigt väntar på att bli inkopplade.

Vi förstår att det kan vara frustrerande att vänta och kanske sitter du där hemma och undrar vad det egentligen är som tar sån tid? Varför kan man inte bara få fiber direkt när man beställt? Fiberprocessen är ganska lång och för att du ska få ett hum om allt vi gör, så vill vi enkelt berätta om de olika stegen – vägen till att få fiber.

Först – projektering och tillstånd

Först gör vi grovprojektering och tar in avtal (markavtal, trafikverkstillstånd, tillstånd från länsstyrelsen). Denna etapp tar ca 4-8 månader beroende på hur snabbt vi får in markavtalen.

Om någon markägare inte ger oss markavtal är risken stor att vi behöver projektera om, och eventuellt söka nytt trafikverkstillstånd (som tar cirka 5 månader att få).

Dags för utsättning och grävning

När väl projekteringen är klar och vi fått alla tillstånd lämnas det över till vår egen anläggningsavdelning som begär utsättningar för att inte gräva på befintliga kablar och ledningar. Sen sätter vi igång med att gräva ner våra fiberslangar! Detta görs i två etapper – först de slangar som vi kallar stamnät som binder ihop nätet, och sedan alla tomtingrävningar.

Innan det är dags för tomtingrävning kommer ni alla som beställt fiber att bli inbokade på ett projekteringsbesök. Då kommer vår projektör ut och planerar hur slangen in till er fastighet ska dras och sedan hur den ska gå in i huset, samt var fibernoden i huset ska placeras. Då kan du också göra eventuell beställning av installation i fastigheten under besöket med projektören.

Sista steget – fiberblåsning, svetsning och installation

När väl alla slangar är på plats så kommer våra fiberblåsare ut och blåser i fibern i de nedgrävda slangarna. Därefter tar våra svetsare vid och förbinder nya stamnätet med befintligt nät i en fibersite.

Nu är fibernätet klart och vi kontaktar dig för att boka in en tid för installation. Därefter kan du börja använda dig av din fiberanslutning – framtidens uppkoppling.

Kom gärna in i någon av våra butiker i Sjöbo eller Ystad och hämta broschyren om hur inkopplingen av din bostad går till. Du hittar även broschyrerna här.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo

Telefon: 0416-58 50 00
E-post: [email protected]

Kan jag få mer plats i min e-postlåda?
Det går inte att köpa till extra utrymme utöver det som ingår i avtalet.
Varför får jag en massa skräppost i min e-postlåda?
  1. Skräppost (spam) som fyller upp inkorgen mot vår vilja är ett problem för de flesta av oss som använder e-post. Spam är många gånger obeställd reklam, som masspostas till mailinglistor eller nyhetsgrupper.
  2. Din e-postadress kan hamnat i "fel händer'" och utnyttjas på fel sätt.
  3. Om du anmäler dig till en mailinglista eller nyhetsbrev kan det hända att oseriösa företag säljer din e-postadress vidare. E-postadresser kan hämtas från webbsidor eller från nyhetsgrupper. Det finns program som söker på nätet i jakt på e-postadresser för tvivelaktiga syfte.
  4. Det händer avsändare slumpmässigt gissar sig till e-postadresser, eftersom de ofta består av förnamn och efternamn.
  5. E-post adresser kan också plockas ur innehållet i andra e-post meddelanden som skickats till dig, och på så sätt nyttjas av andra och till annat.
Varför fungerar det inte att skicka e-post?
  1. Är du uppkopplad mot internet och din mail ändå inte fungerar, kontrollera e-post inställningarna (så att inställningarna är de senaste).
  2. Har du e-post ifrån en annan leverantör, undersök då så att den leverantörens inställningar är rätt.
  3. Undersök om finns det någon skydd som är aktivt på datorn som stoppar mailen.
Hur många e-postadresser får jag tillgång till?
Fem stycken får du tillgång till, som du själv kan välja under förutsättning att de slutar på någon av våra domäner.
Hur stor är min e-postlåda?
5 GB.
Vad kan jag göra om min e-postlåda har blivit full?
  1. Den måste då rensas. Inga nya mail kommer in förrän det finns plats i lådan igen.
  2. Logga in med ditt konto på https://webmail.teleservice.net och frigör utrymme i inkorgen.
Kan jag läsa min e-post via mobiltelefonen?
Ja, i de flesta telefonerna finns det en e-post klient installerad. Konfigurerat med rätt inställningar och uppgifter fungerar detta utmärkt.
Hur lång garantitid har min router?
Gällande garanti (tillverkarens hemsida).
Misstänker du att din router är trasig kontaktar du vår Kundservice. Vi kommer då att göra en felsökning tillsammans med dig för att sedan eventuellt byta ut routern.Garanti har upphört.
Om din garanti har upphört kan du köpa ett nytt via oss.Garantin täcker inte skada vid åsknedslag.
Skydda din utrustning från åska. För att skydda elektronisk utrustning mot åsknedslag kan det vara bra att dra ur ström- och antennkablar från vägguttagen när ett åskväder närmar sig.
Vilka inställningar ska det vara på min e-post?
Inkommande epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            SSL
POP-SSL port:                      995
IMAP-SSL port:                    993 Utgående epostserverServer:                                mail.teleservice.net
Säkerhet:                            TLS
Port:                                    587 Användarnamn är din fullständiga epostadress. Lösenordet finns på din värdehandling. Utgående mailserver ska logga in med samma uppgifter som ingående. (Detta är inte frivilligt)

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo