fbpx

Fiber även på sommaren

jul 26, 2019

Även mitt i sommaren gräver vi fiber. Flera grävare och tekniker har såklart semester, men vi har ändå ett gäng som är igång och gräver in fiber till våra kunder.

-Det är härligt i värmen, men det är också jobbigt, säger Nick. Han tillhör ett villateam som precis blivit klara med dagens andra ingrävning.

-Det är stor skillnad på förutsättningarna på de olika tomterna. Ibland är det löst och ibland stenhårt i marken. Men med hjälp av våra maskiner brukar det bli väldigt bra. Du ser ju här, det syns nästan ingenting i gräsmattan där vi precis har lagt ner ett rör.

Med en maskin som med hjälp av en plog lägger ett rör 40 cm ner i marken och därefter plattar till blir skadorna väldigt små. Och med jordraketen kan man ta sig under häckar och plattläggning. Allt för att göra en så liten påverkan som möjligt på tomten.

-Bemanningen har varit lägre under veckan, men under nästa vecka kommer flera anläggare tillbaka från semestern och veckan därefter är vi i stort sett uppe i full styrka. Då blir det åka av igen, säger Mats Andersson, en av arbetsledarna.

 

Senaste nytt

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Filip Svensson jobbar som servicetekniker på Teleservice. Hans huvuduppgift är att åka ut till våra bredbandskunder som gjort en felanmälan, men för Filip handlar hans jobb om mycket mer. Han brinner för att ta hand om våra kunder och att se till så de känner sig...

Insamling för Ukraina

Insamling för Ukraina

Det som händer i Ukraina är helt ofattbart och drabbar civilbefolkningen mycket hårt. Teleservice har startat intern insamling för UkrainaUnder mars månad har vi på Teleservice en intern insamling hos UNHCR för att stödja det humanitära arbetet i det krigsdrabbade...