fbpx

Digitrygg – Teleservice och polisen samarbetar för att skapa trygghet på nätet för unga

jun 13, 2022

Förra året startade polisen och Teleservice ett samarbete för att skapa bättre förutsättningar för unga i kommunen att känna sig trygga. Vi har sedan dess jobbat med en hemsida där vi vägleder till säkrare val och ger tips och råd för hur man kan surfa smartare och på så vis undvika många av alla faror som finns på nätet.

Brott på nätet förekommer lokalt
Varje dag utsätts barn och unga för obehagliga saker på internet, och i många fall handlar det om brott. Detta har många föräldrar ingen aning om. Det finns såklart redan många kända sidor som informerar om detta, men anledningen till att det finns ett behov av lokal information är att man ska förstå att detta händer här – kanske i ditt barns klass eller skola.

Digitrygg.se lanserades i förra veckan och nu startar arbetet med att sprida projektet och hemsidan, för att skapa en tryggare miljö på nätet. Teleservice får god hjälp av både polisen och Sjöbo Kommun med detta. Informationen kommer bland annat att spridas i sociala kanaler, på tryckta affischer, på föräldramöten och genom skolarnas veckobrev till vårdnadshavare.

– För mig känns det naturligt att vara en del av detta där vi hjälper till med både våra kommunikationskanaler och bidrar med vår kompetens kring internets möjligheter och utmaningar. Då vi är en del av att tillgängliggöra internet så är vi en del av problemet, och här har vi en möjlighet att göra vad vi kan för att hjälpa ungdomar och föräldrar till en tryggare närvaro på internet, säger Patrik Andersson, vd på Teleservice.

Senaste nytt

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Jag älskar att överträffa kundens förväntningar!

Filip Svensson jobbar som servicetekniker på Teleservice. Hans huvuduppgift är att åka ut till våra bredbandskunder som gjort en felanmälan, men för Filip handlar hans jobb om mycket mer. Han brinner för att ta hand om våra kunder och att se till så de känner sig...

Insamling för Ukraina

Insamling för Ukraina

Det som händer i Ukraina är helt ofattbart och drabbar civilbefolkningen mycket hårt. Teleservice har startat intern insamling för UkrainaUnder mars månad har vi på Teleservice en intern insamling hos UNHCR för att stödja det humanitära arbetet i det krigsdrabbade...