fbpx

place2place tar in Teleservice som delägare i en riktad aktieemission

Bolaget place2place gör en nyemission på tre miljoner för att expandera och vidareutveckla sin cirkulära e-handel för återbrukad kontorsinredning när branschen växer mot en miljardmarknad.

Bolaget place2place beskriver sig själva som den enklaste och mest tillgängliga tjänsten för återbruk av inredning. Teleservice som går in som delägare i bolaget är idag ett expansivt it-bolag. Men på 90-talet och en bit in på 2000-talet sysslade även de med affärsområdet inredningsförsäljning, där både Daniel Stridh och Ola Göransson som startat place2place jobbat som inredningssäljare.

–  Det känns riktigt bra att åter hamna med ett ben i inredningsbranschen, dessutom i samarbete med dessa mycket engagerade och branschkunniga eldsjälar. Återbruksmarknaden för inredning har stor tillväxtpotential och bolaget har goda förutsättningar att lyckas med sin kommersiella plan, och då skapas det också en stark värdetillväxt, säger Claes Andersson på Teleservice Holding. 

Återbruk av inredning med hjälp av modern digital teknik

Teleservice hjälper dagligen företag att digitalisera och utveckla sina IT-miljöer. Nu vill de hjälpa place2place att vidareutveckla sin affärsidé och få igång återbruk av inredning med hjälp av modern digital teknik.

– Vi är såklart väldigt glada för att Teleservice gett oss det här förtroendet och valt att investera i oss! Nu kan vi fortsätta att introducera vårt koncept och attrahera en stor mängd säljare och kunder. Då vi precis tilldelats ett rikstäckande ramavtal med Sveriges kommuner och regioner ligger det helt rätt i tiden, säger Ola Göransson på place2place.

Att Sveriges kommuner och regioner tecknar ett avtal för att cirkulera och avropa återbrukad inredning via en molnbaserad IT-plattform kommer att förändra hela branschen i grunden.

– Fördelen med att digitalisera en fysisk produkt är att du enkelt kan dela med dig av den på bara några sekunder. Dessutom är kostnaden för begagnade möbler generellt cirka 50% av nypriset, vilket också påverkar valet vid inköp, säger Daniel Stridh på place2place.

Om Telesevice

Teleservice är ett expansivt IT-företag som alltid ser framtidens digitala möjligheter. Varje dag implementerar de digitala lösningar till privat- och företagskunder – med fokus på exemplarisk service och support. Teleservice grundades år 1973 av Claes Andersson. Då var det ett enmansföretag som reparerade TV-apparater – idag är de ett familjeföretag inom IT med över 150 anställda och kontor i SjöboYstad och Malmö.

Om place2place

place2place är den första helt cirkulära e-handels plattformen på marknaden och är utvecklad tillsammans med ett svenskt it-bolag. Place2place vision är en sundare inredningsbransch där återbruket är en självklar aktör på marknaden. Bolaget grunades år 2020 av Ola Göransson och Daniel Stridh som har över 20 års erfarenhet av inredning för kontor och allmänna ytor. Bolaget har sitt säte i Ystad.

För mer information, vänligen kontakta

Claes Andersson 0739-175 102
Ola Göransson 0765-335 335
Daniel Stridh 0765-335 333