Hurra! Idag fyller framtidens IT- och teknikföretag 45 år!

juli 14, 2018

Claes Anderssons stora intresse var att reparera TV-apparater hemma i garderoben. Den 14 juli 1973 bestämde han sig för att starta en liten butik i Sjöbo där han sålde och reparerade TV-apparater. Det lilla företaget utvecklades sen i en rasande fart och har idag, 45 år senare, över 13.000 kunder, 140 anställda och är verksamma i fem kommuner.

Ständig tillväxt – hela tiden i ökande takt
År 2017 blev Teleservice utsedda till ett av Sveriges Superföretag av Veckans Affärer, de har fått pris för Årets företagare inte mindre än två gånger och har haft högsta kreditvärdighet i över tio år i rad. Antalet anställda har sedan 2010 fördubblats.

Familjeföretag
Teleservie har sedan dag ett varit ett familjeföretag och så är det även idag. Claes har varit VD ända fram tills hösten 2017 då han valde att trappa ner.

– Jag kommer att engagera mig i många år till i Teleservice. Men sen 2017 är det på en annan nivå. Jag lämnade då över det operativa till min son Patrik Andersson som tog över som VD och till min dotter Petra Lestander som sitter som VVD, berättar Claes Andersson.

Hur gick allt det här till, hur blev det så stort?
– Jag tror det beror mycket på att vi alltid legat i framkant och hela tiden jobbat efter det våra kunder efterfrågat, säger Patrik Andersson, Teleservice VD.

Vad händer nu framåt då? Hur ser framtidsplanerna ut?
– Vi kommer fortsätta att vara ett familjeföretag med stark tillväxt inom IT och teknik och med fortsatt expansion. Självklart kommer vi också ha fortsatt fokus på att värna om vår personal. Teleservice har förändrats otroligt mycket under dessa 45 åren och så kommer det definitivt att fortsätta framåt. Vi kan inte stå still, företagets överlevnad bygger på att vi vill, vågar och kan förändras.

45 hela år! Hur tänker ni fira detta?
Vi kommer att bjuda in allmänheten till ett firande till hösten. Mer information kring det kommer längre fram, avslutar Patrik.

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo

Telefon: 0416-58 50 00
E-post: [email protected]

Teleservice Skåne AB
Västergatan 14
275 30 Sjöbo